DOLAR 33,9637 0.2%
EURO 37,7751 0.45%
ALTIN 2.819,910,37
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Kruger Ulusal Parkı ve Makuleke Kabilesi: Eşsiz İşbirliği ve Başarı Hikayesi
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Kruger Ulusal Parkı ve Makuleke Kabilesi: Eşsiz İşbirliği ve Başarı Hikayesi
93 okunma

Kruger Ulusal Parkı ve Makuleke Kabilesi: Eşsiz İşbirliği ve Başarı Hikayesi

ABONE OL
29 Mart 2024 16:12
Kruger Ulusal Parkı ve Makuleke Kabilesi: Eşsiz İşbirliği ve Başarı Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kruger Ulusal Parkı: Vahşi Yaşamın Kalbi

Güney Afrika Ulusal Parkları’ndan edinilen bilgiye göre, geçen yılın mart ayından bu yana 1,6 milyon kişinin ziyaret ettiği Kruger Ulusal Parkı, 19 bin kilometrekareyi aşkın yüzölçümü ve zengin hayvan çeşitliliği ile kıtanın en gözde vahşi yaşam merkezleri arasında yer alıyor.

Makuleke Kabilesi: Toprağına Dönüş ve Turizm

Yaklaşık 12 bin nüfuslu Makuleke kabilesinin şeflerinden Solomon Maluleke’ye göre, kabilesi bölgenin kadim halklarından biri olarak atalarının yıllardır bu topraklarda yaşadığını ancak apartheid rejimi tarafından zorla yerlerinden edildiklerini belirtti.

İşbirliği ve Başarı: Kruger ve Makuleke Ortaklığı

Makuleke kabilesinin bölgedeki turizm işletmelerini yönettiği, Kruger Ulusal Parkı ile işbirliği içinde bölgenin korunması ve turizme kazandırılmasında başarılı oldukları belirtiliyor.

Yerel Halkın İstihdamı ve Katılımı

Return Africa Pafuri Kampı isimli turistik tesisin genel müdürü Godfrey Baloyi, Makuleke kabilesiyle olan anlaşmaları gereği çalışanlarının yüzde 99’unun yerel halktan olduğunu belirterek, turizm sektöründe yerel halkın istihdam edilmesinin ve katılımının önemini vurguluyor.

Detaylı bilgi ve keyifli bir deneyim için Kruger Ulusal Parkı ve Makuleke Kabilesi’nin eşsiz işbirliği ve başarı hikayelerini keşfetmeye davetlisiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP