DOLAR 34,0413 0.06%
EURO 37,9531 0.21%
ALTIN 2.815,56-0,33
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

16:35

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Konya Tropikal Kelebekler Bahçesi ve Botanik Alanı
12 okunma

Konya Tropikal Kelebekler Bahçesi ve Botanik Alanı

ABONE OL
29 Ağustos 2024 13:36
Konya Tropikal Kelebekler Bahçesi ve Botanik Alanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tropikal Kelebekler Bahçesi ve Botanik Alanı

Yağmur ormanlarından bozkıra getirilen onlarca türde binlerce kelebeğin yeni yuvası olan Konya Tropikal Kelebekler Bahçesi, özel bitkilerin bulunduğu geniş bir botanik alana sahiptir. Bahçede “Calliandra surinamensis”, “Ixora sunkist” ve “Wrightia antidysenterica” gibi nadir bitki türleri yer almaktadır.

Bahçedeki 200 bitki türünden 70’inin Türkiye’ye özgü olduğu belirtilmiştir. Bahçe uzmanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, bu 70 türün Türkiye sınırları içerisinde sadece Konya Tropikal Kelebekler Bahçesi’nde bulunduğu tespit edilmiştir.

Tropikal Kelebekler Bahçesi’nde bitkiler bölümü sorumlusu ve tropik bitki uzmanı Hakan Babaoğul, ziyaretçilere kelebeklerin yanı sıra endemik bitki türlerini de keşfetme fırsatı sunduklarını açıklamıştır. Kelebeklerin doğal yaşam ortamlarını oluşturmak için özenle çalıştıklarını vurgulayan Babaoğul, ziyaretçilerin doğal ortamda geziniyormuş hissini yaşamalarını amaçladıklarını belirtmiştir.

Bahçede bulunan Türkiye’nin endemik palmiye türlerinden biri olan Datça hurmasının da ziyaretçilerin ilgisini çektiği ifade edilmiştir.

Babaoğul, “Bahçemizde yer alan 70 özel bitki türü arasında baobab ağacının da bulunduğunu ve bu ağacın sadece Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde görülebileceğini” belirtmiştir. Baobab ağacının 120 tona kadar su depolayabilen ve 25 metreye kadar büyüyebilen bir yapıya sahip olduğu vurgulanmıştır.

Ziyaretçilere kelebeklerin büyüleyici dünyasını keşfetme imkanı sunan Konya Tropikal Kelebekler Bahçesi, aynı zamanda botanik alanı olarak da Uluslararası Botanik Bahçeleri Birliği’ne üye bir bahçe olarak öne çıkmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP