DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
27°

AÇIK

05:08

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Kızılcapınar Barajında Su Seviyesi Düştü Tarihi Kalıntılar Gün Yüzüne Çıktı
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Kızılcapınar Barajında Su Seviyesi Düştü Tarihi Kalıntılar Gün Yüzüne Çıktı
32 okunma

Kızılcapınar Barajında Su Seviyesi Düştü Tarihi Kalıntılar Gün Yüzüne Çıktı

ABONE OL
6 Eylül 2024 20:13
Kızılcapınar Barajında Su Seviyesi Düştü Tarihi Kalıntılar Gün Yüzüne Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kızlar köyünde bulunan 36 milyon metreküp kapasiteli barajın su seviyesi, son zamanlarda yaklaşık 15 metre azaldı. Bu azalma sonucunda baraj havzasındaki bazı yapılar gün yüzüne çıktı. Barajın suyuyla elektrik üreten Kızılcapınar Hidroelektrik Santrali, yılda 6 bin 250 hanenin elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Devlet Su İşleri tarafından 1991-1994 yılları arasında inşa edilen baraj, içme suyu sağlamak amacıyla kullanılıyor. Ancak su seviyesindeki düşüş nedeniyle ilçenin su rezervinin yaklaşık 60 günlük bir kısmı kaldı. Karadeniz Ereğli Belediyesi, vatandaşları suyun tasarruflu kullanımı konusunda uyararak su sıkıntısının önüne geçmeye çalışıyor.

Belediyeden Uyarı: Suyu Tasarruflu Kullanın

Karadeniz Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca, bölgenin şu ana kadar en sıcak yazını geçirdiğini ve su kaynaklarının azaldığını belirtiyor. Koca, barajın seviyesinin oldukça düşük olduğunu ve suyun kalitesinin de etkilendiğini ifade ediyor.

Baraj seviyesindeki düşüş nedeniyle suyun kalitesinin düştüğünü vurgulayan Koca, belediye olarak yoğun çaba harcayarak kaliteli içme ve kullanma suyunu sağladıklarını belirtiyor. Vatandaşlardan suyu tasarruflu kullanmalarını, bahçe sulama ve araç yıkama gibi faaliyetlerde dikkatli olmalarını isteyen Koca, yağışların su sıkıntısını çözeceğine inanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP