DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Kızılağaç Kanyonu: Doğal Güzellikler ve Turizm Potansiyeli
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Kızılağaç Kanyonu: Doğal Güzellikler ve Turizm Potansiyeli
37 okunma

Kızılağaç Kanyonu: Doğal Güzellikler ve Turizm Potansiyeli

ABONE OL
2 Temmuz 2024 14:25
Kızılağaç Kanyonu: Doğal Güzellikler ve Turizm Potansiyeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kızılağaç Kanyonu Muhteşem Doğal Güzelliğiyle Ziyaretçilerini Bekliyor

Merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Kızılağaç Kanyonu, dik kayalıklar arasından süzülerek 2 kilometre boyunca akan dere ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Muş ve çevre illerden gelen ziyaretçiler, kanyon boyunca uzanan patika yollarda doğa yürüyüşü yaparak suyun içinde serinlemenin keyfini çıkarıyorlar.

Kızılağaç Belde Belediyesi’nin sorumluluk sahasında bulunan kanyonun turizme kazandırılması amacıyla bölgeye ahşap kameriyelerin yapılması, mesire alanlarının oluşturulması, su sporları için olanaklar sağlanması, yürüyüş yollarının düzenlenmesi ve cam teras gibi ek tesislerin inşa edilmesi planlanmaktadır.

“Amacımız Kızılağaç Beldesini Turizm Merkezi Haline Getirmek”

Kızılağaç Belde Belediye Başkanı Mehmet Şirin Yılmaz, kanyonun yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda olduğunu belirterek, “Kanyon, coğrafi yapısı ve doğal güzelliğiyle göz kamaştırıcı bir yer. Buranın yapısını bozmadan turizme kazandırmak istiyoruz. Buraya gelen herkes huzur buluyor ve bu nedenle ziyaretçi akınına uğruyor.” dedi.

Yılmaz, bölge için hazırlanan projelerin en kısa sürede hayata geçirileceğini ve Kızılağaç’ı turizm merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Kanyonun doğal yapısının korunacağını vurgulayan Yılmaz, ziyaretçilere en iyi deneyimi sunmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

“Kanyon Doğal Güzelliğiyle Etkileyici”

Diyarbakır’dan gelen ziyaretçi Gökçe Özcan, Kızılağaç Kanyonu’nu ilk kez ziyaret ettiklerini belirterek, “Doğasıyla etkileyici bir yer. Burada suyun kenarında oturup sohbet ettik, yürüyüş yaptık. Burayı çok beğendim, sürekli ziyaret etmek istiyorum. Turizme açılmasını ve herkesin görmesini isterim.” şeklinde konuştu.

Muşlu ziyaretçi Ramazan Öğüt ise kanyona gelerek şehrin gürültüsünden uzaklaşıp dinlendiğini belirtti. Öğüt, “Güvenli ve temiz bir alan. Kanyonun doğal yapısı korunmuş. Turizme açılması bölgeye canlılık getirecektir. Hafta sonları binlerce kişi buraya akın ediyor.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP