DOLAR 34,1127 0.27%
EURO 38,1065 0.11%
ALTIN 2.860,211,10
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:29

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Kırklareli’de Trak Medeniyeti Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Kırklareli’de Trak Medeniyeti Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor
4 okunma

Kırklareli’de Trak Medeniyeti Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor

ABONE OL
20 Eylül 2024 10:11
Kırklareli’de Trak Medeniyeti Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırklareli 15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında, Olgunlaşma Enstitüsü tarafından tarihi bir binada “Trak Medeniyeti’nin Trakya İzleri” temalı seramik ve müzik aletleri sergisi düzenlendi. Sergide, Trak medeniyetine ait figürlerin işlendiği müzik aletleri ve seramik objeler yer alıyor.

Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Sanat Tarihi Uzmanı Fatma Ertuğ Oruçlu, sergi hakkında yaptığı açıklamada, 2022-2024 yıllarında hazırlanan seramik objelerin ve müzik aletlerinin Trak medeniyetine ait figürlerle süslendiğini belirtti. Trakların, Milattan Önce (MÖ) 1200’lü yıllarda var olan büyük bir medeniyet olduğunu vurgulayan Oruçlu, her medeniyetin kendine özgü özellikler taşıdığına dikkat çekti.

Oruçlu, Trak medeniyetine ait izleri seramiklere aktararak geleceğe taşıdıklarını dile getirerek, “Traklarla ilgili Yunan döneminde yapılmış seramikleri günümüz yorumuyla yeniden ele aldık. Trak medeniyetine ait figürleri müzik aletlerine işleyerek bir koleksiyon oluşturduk. Trakların atları, savaşçı yapısı ve kadınların dövmeleri gibi özellikleri üzerinde durduk.” şeklinde konuştu.

Sergide yer alan müzik aletlerinin akustiğinin ayarlandığını ve işler durumda olduğunu vurgulayan Oruçlu, ziyaretçilerden büyük ilgi gördüklerini belirtti. Sergi, 22 Eylül Pazar gününe kadar Kırklareli’de ziyaret edilebilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP