DOLAR 34,1904 0.07%
EURO 38,1662 -0.01%
ALTIN 2.891,45-0,97
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

18:55

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

Kentin Bereketli Topraklarına Suyla Can Veren Proje
11 okunma

Kentin Bereketli Topraklarına Suyla Can Veren Proje

ABONE OL
24 Eylül 2024 14:34
Kentin Bereketli Topraklarına Suyla Can Veren Proje
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kentin bereketli topraklarını suyla buluşturacak olan sulama projesi için 3 yıl önce çalışmalara başlandı. Proje kapsamında ekipler, 260 kilometrelik boru hattı döşeyerek suyun her tarlaya ulaşmasını sağlayacak su alma noktaları yerleştirdi.

Üyüklütatar ve Doyran köylerine kurulan iki pompa istasyonu sayesinde, tonlarca metreküp nehir suyu kapalı sistem sulama yöntemiyle tarlalara ulaştırılacak. Devlet Su İşleri’nin kentte gerçekleştirdiği en büyük sulama yatırımlarından biri olan proje kapsamında, pompa istasyonlarındaki düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla 2025 yılında üreticiler suyu kullanmaya başlayacak.

Üyüklütatar köyü üreticilerinden Vahdettin Tüfekçi, sulu tarımın üretim kapasitesini artıracağını belirterek, “Sulama imkanlarının artmasıyla daha verimli bir tarım yapabileceğiz. Sulama yatırımlarını memnuniyetle karşılıyoruz. Her tarlanın başına su getirilmesi çok önemli. Suyu yer altından çıkarmak zorunda kalmayacağız.” dedi.

Üretici Özcan Çetin ise projenin tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Suyun tarımsal üretim için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Devletimizin destekleriyle gerçekleştirilen bu proje, sulama maliyetlerimizi düşürecek ve verimliliğimizi artıracak.” şeklinde konuştu.

  • Vahdettin Tüfekçi: “Sulu tarım sayesinde verimliliğimiz artacak.”
  • Özcan Çetin: “Sulama maliyetlerimizin düşmesini bekliyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP