DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Kayaköy: Muğla’nın Tarihi ve Turistik Cazibe Merkezi
42 okunma

Kayaköy: Muğla’nın Tarihi ve Turistik Cazibe Merkezi

ABONE OL
27 Haziran 2024 13:01
Kayaköy: Muğla’nın Tarihi ve Turistik Cazibe Merkezi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz yıl 101 bin 868 ziyaretçi ağırlayan Kayaköy, Muğla’nın en popüler ikinci ören yeridir. Bu tarihi köy, yaklaşık 400 ev, 2 kilise ve şapelden oluşmaktadır. Kayaköy, ziyaretçilerine geçmişle buluşma fırsatı sunarak adeta bir zaman yolculuğuna çıkarmaktadır.

Fethiye Müze Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince Kayaköy, 4 bin ziyaretçiyi ağırlamıştır. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, bölgenin turizm potansiyelini artırmak amacıyla çeşitli etkinliklere katıldıklarını ve Kayaköy’ün bölgenin turizm cazibe merkezlerinden biri olduğunu vurgulamıştır.

  • Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca: “Fethiye farklı turizm destinasyonlarıyla herkesin tatilini yapabileceği ender bir turizm merkezi haline geldi.”
  • Turgay Kılınç (Bursa’dan ziyaretçi): “Eskiler doğaya uyum sağlamış biz ise doğayı kendimize uydurmaya çalışıyoruz. Burayı herkesin gelip görmesi gerekir.”
  • Süleyman Çoban (Restoran İşletmecisi): “Kayaköy ziyaretçilerle canlanıyor. Burada herkesi ağırlamak için can atıyoruz.”

Kayaköy, 5 bin yıllık bir tarihe sahiptir. Rumların terk ettiği ve Türklerin yerleştiği bu köy, 1923’teki mübadele sonrasında terk edilmiş ve 1957 Fethiye depreminde hasar görmüştür. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilerek turizme kazandırılan Kayaköy, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP