DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
26°

AÇIK

13:05

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Kaval Kanyonu: Doğanın Saklı Cenneti
9 okunma

Kaval Kanyonu: Doğanın Saklı Cenneti

ABONE OL
31 Ağustos 2024 12:30
Kaval Kanyonu: Doğanın Saklı Cenneti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kent merkezine 50 kilometre mesafedeki Kaval köyü sınırlarında bulunan Kaval Kanyonu, ziyaretçilerine benzersiz manzaralar sunuyor. Sarp arazideki toprak yoldan araçlarla ulaşılabilen kanyon, çevresinde yüksek rakımlı dağları ve yeşilliklerle kaplı kayalarıyla dikkat çekiyor.

Kanyonun içinden akan akarsular ve metrelerce yükseklikten dökülen şelaleler, ziyaretçilerini büyülüyor. Yöre halkı tarafından “saklı cennet” olarak adlandırılan bu doğa harikası, doğaseverlerin ilgi odağı haline gelmiştir.

Kanyona gelenler, çevresindeki serin alanlarda dinlenerek doğanın tadını çıkarırken, suda yüzerek serinleme fırsatı buluyorlar. Cevizdibi Köyü Muhtarı İzzet Kaya, bölgedeki turistik potansiyeli artırmak için gerekli altyapı çalışmalarının yapıldığını belirtiyor.

  • Kaya, “Şelale çok beğeniliyor. Burası için ihtiyaç olan bazı eksiklikler var. Yollar bazı noktalarda kötü. Onların yapılmasını istiyoruz.” diyor.
  • Kent dışından gelen ziyaretçiler de kanyonun doğal güzelliklerinden etkileniyor. Kayseri’den gelen Emre Kızıl, “Burası çok güzel bir yer. Herkesin burayı görmesini isterim.” şeklinde ifadelerde bulunuyor.
  • Aynur Koçkaya da ailesiyle birlikte kanyona gelerek, “Burası saklı bir cennet. Bugün de çok kalabalık. Yüzmek için güzel bir yer.” diyor ve ziyaretçileri buraya davet ediyor.

Kaval Kanyonu, son zamanlarda yapılan tanıtım çalışmalarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmekte ve bölgedeki doğa turizminin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Doğanın tüm güzelliklerini barındıran bu eşsiz kanyon, ziyaretçilerine unutulmaz anılar ve dinlendirici bir atmosfer sunmaya devam etmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP