DOLAR 34,0409 0.05%
EURO 37,8931 0.04%
ALTIN 2.813,59-0,39
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:35

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Karamürsel’de Su Altında Bir Hazin: İnönü Batığı
39 okunma

Karamürsel’de Su Altında Bir Hazin: İnönü Batığı

ABONE OL
22 Ağustos 2024 15:11
Karamürsel’de Su Altında Bir Hazin: İnönü Batığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel Belediyesi ve Karamürsel Sualtı Sporları Derneği (KARSAD) işbirliğiyle, 2013 yılında Karamürsel’in mavi bayraklı plajına yakın bir noktada batırılan vapur, şehir hatlarında uzun yıllar yolcu taşımacılığı yaptıktan sonra İzmit Körfezi’nin su altı canlılarına ev sahipliği yapıyor.

Resif Görevi Gören İnönü Batığı

İnönü batığı, suyun 23 metre derinliğinde yer almakta olup, yumuşak mercan, nesli tükenme tehlikesi altındaki pina ve Marmara Denizi’ne özgü istavrit gibi birçok canlı türünü barındırmaktadır. Dalış tutkunları için keşif ve su altı canlılarını gözlemleme fırsatı sunan bu batık, Karamürsel’in deniz ekosistemi için de büyük önem taşımaktadır.

Dalış Tutkunlarının Gözdesi İnönü Batığı

Sualtı belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan, KARSAD Başkanı Zeki Şirinoğlu, dalış eğitmenleri Murat Kulakaç ve Hüseyin Genç ile sualtı fotoğrafçısı Mehtap Akbaş Çiftci gibi isimlerin de dalış yaptığı İnönü batığında yılan yıldızları, iskorpit, gümüş, çizgili hani balığı, pina, deniz salyangozu ve yumurtaları gibi zengin bir sualtı yaşamı bulunmaktadır.

Dalış Turizmine Katkısı

İnönü batığı, yaklaşık 22 metre uzunluğunda olup, içerisinde istavrit, istakoz, iskorpit, pina, karagöz, yumuşak mercan, eşkina gibi canlı türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bu zengin sualtı yaşamı, Karamürsel’in dalış turizmine olan katkısını da artırmaktadır. Her yıl binlerce dalıcı, bu benzersiz batık ve çevresindeki canlı yaşamı keşfetmek için Karamürsel’e akın etmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP