DOLAR 34,0379 0.04%
EURO 37,9568 0.23%
ALTIN 2.822,66-0,08
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:35

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Kara Kuvvetleri Tank Okul Komutanlığı Eğitimleri
13 okunma

Kara Kuvvetleri Tank Okul Komutanlığı Eğitimleri

ABONE OL
24 Ağustos 2024 17:39
Kara Kuvvetleri Tank Okul Komutanlığı Eğitimleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren “Tank Okul Komutanlığı”, TSK’nın ihtiyaçları doğrultusunda subay, yedek subay, astsubay, yedek astsubay ve uzman erbaşlara yönelik çeşitli eğitimler sunmaktadır.

Verilen Eğitimler

  • Temel kurslar
  • Mesleki gelişim kursları
  • Ihtisas kursları

Eğitim İçeriği

Kursiyerler tank simülatörlerinde eğitim alırken aynı zamanda tabur görev kuvveti seviyesinde simülatör destekli komuta yeri tatbikatlarına katılmaktadır. Gerçek tanklarla arazide sürüş, atış, dayanıklılık ve manevra kabiliyetleri deneyim tatbikatlarıyla geliştirilmektedir.

Mezuniyet ve Görevler

Kursiyerler, tank komutanı, kısım komutanı ve takım komutanı olarak mezun olurken uzman erbaşlar ve sözleşmeli erler ise tank mürettebatı olarak yetiştirilmektedir.

Öğretmen Yetiştirme

Tank Okul Komutanlığı’nda öğretmen yetiştirme kursunu tamamlayanlar, öğretmen olarak görev almakta ve yeni nesil tanklarla yerli ve milli proje olan “Altay” tankı üzerinde eğitim almaktadır.

Tank Eğitimleri

Kursiyerler tankın teknik ve taktik kullanımıyla ilgili eğitimler alırken atış ve sürüş tatbikatları da gerçekleştirmektedir. Tank komutanı, nişancı ve doldurucu gibi farklı görevlere özgü eğitimler verilmektedir.

Modernizasyon ve Projeler

Tank birlikleri, M48, M60, M60T, Leopard 1 ve 2 tankları ile görev yaparken sürekli olarak modernize edilmekte ve yeni silah sistemleriyle güçlendirilmektedir. “Altay” projesi kapsamında da kursiyerlere özel eğitimler verilmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP