DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
İstanbul
18°

AÇIK

15:46

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Kapalıçarşı’dan Bolu’ya Ulaşan Ustalık: Rahmi Duman ve Takı Sanatı
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Kapalıçarşı’dan Bolu’ya Ulaşan Ustalık: Rahmi Duman ve Takı Sanatı
4 okunma

Kapalıçarşı’dan Bolu’ya Ulaşan Ustalık: Rahmi Duman ve Takı Sanatı

ABONE OL
26 Ekim 2024 11:20
Kapalıçarşı’dan Bolu’ya Ulaşan Ustalık: Rahmi Duman ve Takı Sanatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rahmi Duman’ın Altın İşlemeciliği Yolculuğu

Kapalıçarşı’nın tarihi atmosferinde 24 yıl önce altın işlemeciliği sanatını öğrenen 41 yaşındaki Rahmi Duman, iki ay önce Bolu’da bir arkadaşının açtığı iş yerinde çalışmaya başladı. Çıraklıktan bu yana geliştirdiği teknikleri ve teknolojinin sunduğu imkanları bir araya getirerek hayal gücünü yansıtan göz alıcı tasarımlar üretiyor.

Özgün Tasarımlar ve Müşteri Memnuniyeti

Duman, çeşitli takı tasarımlarının yanı sıra bakım ve onarım hizmetleri de sunuyor. Müşterilerinin özel tasarım taleplerine de yanıt veren Duman, “Akla gelebilecek her türlü tasarımı yapabiliyorum” diyerek yeteneğini vurguluyor.

AA muhabirine konuşan Rahmi Duman, çırak olarak başladığı meslekte kendini geliştirerek usta konumuna ulaştığını söyledi. 24 yıldır bu mesleği tutkuyla yürüttüğünü belirten Duman, “Çocukluğumdan beri bu işi yapıyorum. Kapalıçarşı’da yetiştim; kuyumcu ustalarının yanında çalıştım. Şimdi hayal ettiğim her şeyi kendim yapıyorum.” şeklinde konuştu.

Altın ve değerli taşlarla hayat verdiği tasarımların yanı sıra Bolu ve çevre illerdeki kuyumcularla toptan çalışmalar yaptıklarını ve özel siparişler aldıklarını ifade etti. Tüm ürünlerini el işçiliğiyle ürettiğini belirten Duman, tasarımlarının beğeni topladığını sözlerine ekledi.

Seçil Toprak ile Kapalıçarşı Ekolü Bolu’da

Eşinin açtığı kuyumcu dükkanını işleten Seçil Toprak, “Kapalıçarşı ekolü”nü Bolu’ya taşıdıklarını belirtti. “Kuyumculukla ilgili A’dan Z’ye üretim yapıyoruz” diyerek, kadınların vazgeçemeyeceği ürünler tasarladıklarını dile getirdi. Bolu ve çevresindeki kuyumculara hizmet verdiklerini ve mıhlama gibi işlemleri İstanbul’a göndermeden kendi dükkanlarında gerçekleştirdiklerini kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP