DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:08

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

İznik Gölü’nde Turkuaz Rengi: Doğa Harikası
36 okunma

İznik Gölü’nde Turkuaz Rengi: Doğa Harikası

ABONE OL
17 Temmuz 2024 14:30
İznik Gölü’nde Turkuaz Rengi: Doğa Harikası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İznik Gölü’nde Olağanüstü Doğa Olayı: Turkuaz Rengi!

Marmara Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin ise beşinci büyük doğal gölü olan yaklaşık 300 kilometrekarelik İznik Gölü, mevsimsel sıcaklığa bağlı olarak turkuaz rengine büründü. Gölün dip kısmında yeterli oksijen bulunmaması sonucu alg tabakasının su yüzeyine çıkmasıyla ortaya çıkan bu olağanüstü manzara, göl kenarına gelen vatandaşlar tarafından da ilgiyle karşılandı.

İznik Belediye Başkanı Mehmet Kağan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, göldeki turkuaz rengin bölgedeki turizme olumlu katkı sağladığını belirterek, “Gölümüzün bu benzersiz güzelliği, İznik’in tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Halkımız ve misafirlerimiz bu doğa olayının keyfini çıkarıyorlar.” dedi.

Göl kıyısında 22 yıldır plaj işleten Bekir Uslu ise her yıl bu dönemde gölün turkuaz renge büründüğünü ve bu durumun ziyaretçilerde artan ilgi yarattığını belirtti. Uslu, gölün turkuaz rengiyle ilgili olarak, “Özellikle fotoğrafçılar bu manzaraya büyük ilgi gösteriyor. Bu doğa harikasını görmek isteyen herkesi İznik Gölü’ne davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İznik Gölü’ndeki Turkuaz Rengi Dronla Görüntülendi

AA ekibi tarafından yüzeyinde oluşan turkuaz rengiyle İznik Gölü, görüntülendi. Doğa olayının etkileyici görüntüsü havadan dronla kaydedilerek, bu olağanüstü güzellik daha geniş kitlelere ulaştırıldı.

  • Muhabir: Şenol Poyraz
  • Fotoğraf: Fatih Çapkın

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP