DOLAR 34,1013 -0.06%
EURO 37,9633 0.14%
ALTIN 2.816,710,03
İstanbul
24°

KAPALI

05:14

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

İzmir’de Elektrik Akımı Kazası ve Tutuklananlar
31 okunma

İzmir’de Elektrik Akımı Kazası ve Tutuklananlar

ABONE OL
21 Temmuz 2024 16:05
İzmir’de Elektrik Akımı Kazası ve Tutuklananlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’in Konak ilçesinde yaşanan sağanak yağış sırasında su birikintisine basarak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay olayıyla ilgili yürütülen soruşturmada, 14 kişi tutuklanmıştır. Tutuklananlar arasında İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K. de yer almaktadır.

B.K.’nin İfade ve Savunmaları

B.K., ifadesinde mazgallarda yapılan işlemler sırasında gözlemcinin izinli olması nedeniyle olay yerinde gözlemcinin bulunmadığını belirtmiştir. Ayrıca, planlı ve plansız çalışmaların farklı olduğunu vurgulayarak, olayın meydana geldiği yerde yapılan çalışmanın plansız olduğunu ifade etmiştir.

B.K., olayın gerçekleştiği gün yaşanan şikayetlerin İzmirgaz ve Gdz Elektrik’e bildirildiğini aktarmıştır. Kendisinin ve ekibinin olay yerinde kabloları zarar vermeden çalışma yaptığını savunmuş ve üzerine atılan suçlamaları kabul etmediğini belirtmiştir.

A.K.’nin Savunmaları

A.K., inşaat mühendisi olduğunu ve işlerini teknik şartnamelere uygun şekilde gerçekleştirdiğini ifade etmiştir. Olay yerinde yapılan işin bakım ve onarım olduğunu belirten A.K., işlerini tamamladıktan sonra asfalt ekibinin gelip asfaltlama yapması gerektiğini bildirdiğini belirtmiştir.

A.K., olaydan sonra asfalt kaplamasının yapılmadığı yerde kablo zararının oluştuğunu tespit ettiğini ve suçlamaları kabul etmediğini belirtmiştir.

Olay ve Soruşturma Detayları

  • Konak ilçesinde 12 Temmuz’da yaşanan elektrik akımı kazasında hayatını kaybeden 2 kişiyle ilgili 35 şüpheliden 33’ü gözaltına alınmıştır.
  • 27 şüpheli ise adliyeye sevk edilmiş, 14’ü tutuklanmıştır.
  • Dosya kapsamında yapılan bilirkişi raporuna göre 5 şüphelinin daha olayda ihmalinin olduğu belirlenerek gözaltı talimatı verilmiştir.
  • Yakalanan 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP