DOLAR 34,0411 0.04%
EURO 37,9413 0.12%
ALTIN 2.818,50-0,22
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

İtalya’da Çocuklara Akıllı Telefon ve Sosyal Medya Yasakları Tartışması
  • ADIM HABER
  • Dünya
  • İtalya’da Çocuklara Akıllı Telefon ve Sosyal Medya Yasakları Tartışması
10 okunma

İtalya’da Çocuklara Akıllı Telefon ve Sosyal Medya Yasakları Tartışması

ABONE OL
11 Eylül 2024 16:00
İtalya’da Çocuklara Akıllı Telefon ve Sosyal Medya Yasakları Tartışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İtalya’da çocukların akıllı telefon kullanması ve sosyal medya hesabı sahibi olmalarının yasaklanması için başlatılan imza kampanyası, ülkede geniş yankı uyandırdı.

İtalyan pedagog Daniele Novara ve psikoterapist Alberto Pellai tarafından başlatılan kampanya, 14 yaş altı çocukların cep telefonu sahibi olmasını ve 16 yaş altı çocukların sosyal medya profilleri oluşturmasını yasaklamayı hedefliyor. Kampanyaya, ünlü İtalyan simaların da destek vermesi dikkat çekti.

  • Yönetmen Paola Cortellesi
  • Alba Rohrwacher
  • Stefano Accorsi
  • Luca Zingaretti

gibi isimler, çocukların akıllı telefon ve sosyal medya kullanımının kısıtlanması gerektiğini belirterek kampanyaya destek verdiler.

İtalya’nın sağ koalisyon hükümetine bağlı Eğitim Bakanı Valditara, ünlü isimlerin bu çıkışına destek verdiğini ifade ederken, Gençlik ve Spor Bakanı Andrea Abodi ise yasaklamanın doğru bir yöntem olmadığını, konunun diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Kampanyayı başlatan pedagog Novara, çocukların akıllı telefon ve sosyal medya kullanımının kontrolden çıktığını belirterek, bu durumun özellikle öğrenme güçlüğü vakalarındaki artışla endişe verici boyutlara ulaştığını ifade etti.

İtalyan basınında yer alan bir araştırma, 11-19 yaş aralığındaki çocukların yüzde 47’sinin günde 5 saatten fazla zamanlarını internet uygulamalarında geçirdiğini ortaya koydu. Bu oranın 2020’de yüzde 30 olduğu belirlendi.

Eğitim Bakanı Valditara, temmuz ayında yayımladığı genelgeyle ortaokul seviyesine kadar olan eğitim kurumlarında akıllı cep telefonlarının derslerde kullanımını yasakladığını duyurmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP