DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

İsviçre’nin Ev Sahipliğinde Ukrayna Barış Zirvesi
44 okunma

İsviçre’nin Ev Sahipliğinde Ukrayna Barış Zirvesi

ABONE OL
15 Haziran 2024 23:53
İsviçre’nin Ev Sahipliğinde Ukrayna Barış Zirvesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsviçre’nin Nidwalden kantonundaki Bürgenstock kasabasında düzenlenen Ukrayna Barış Zirvesi’nin resmi açılışında, İsviçre Savunma Bakanı Viola Amherd önemli açıklamalarda bulundu. Amherd, zirvenin amacının Ukrayna’da adil ve kalıcı bir barışa ilham vermek olduğunu belirterek, bu sürecin uzun bir yolculuk olacağını vurguladı.

Barış Sürecine Destek

Amherd, zirve kapsamında Rusya-Ukrayna savaşının sonlandırılması için nihai bir anlaşmaya varılacağına dair “bir yanılsama” içerisinde olmadıklarını belirtti. Ancak adım adım ilerleyerek bu sürece destek olabileceklerini ifade etti. Savaşın uluslararası düzen, çatışmalardan etkilenen insanlar ve dünya genelindeki yansımaları konusunda da önemli açıklamalar yaptı.

Ulusal ve Uluslararası İlişkiler

Uluslararası ilişkilerin kurallara, uluslararası hukuka ve insan haklarına saygıya dayalı olmasının herkesin çıkarına olduğunu belirten Amherd, bu değerlerin korunması gerektiğinin altını çizdi. Zirvenin, farklı ülkelerden katılımcıların fikirlerini tartışabileceği önemli bir platform olduğunu vurguladı.

Uluslararası Toplumun Rolü

Amherd, Rusya’nın barış sürecine nasıl dahil edilebileceğini ve neler gerektiğini tartışmak istediklerini belirtti. Rusya’nın sürece dahil olması gerektiğini vurgulayan Amherd, uluslararası toplumun bu konuda nasıl yardımcı olabileceğini değerlendirdiklerini aktardı.

Barış İçin Birlikte Hareket

Amherd, barışa giden yolun azim ve irade gerektirdiğini söyleyerek, zirve kapsamındaki hedeflere sadece birlikte hareket ederek ulaşılabileceğini ifade etti. Katılımcıların barışçıl sürece destek olmalarının önemine değinen Amherd, zirvenin bu amaca hizmet ettiğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP