DOLAR 34,1007 -0.06%
EURO 37,9705 0.09%
ALTIN 2.818,410,09
İstanbul
24°

KAPALI

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

İsrail’in Gazze’deki Okullara Yönelik Saldırıları Devam Ediyor
  • ADIM HABER
  • Gündem
  • İsrail’in Gazze’deki Okullara Yönelik Saldırıları Devam Ediyor
35 okunma

İsrail’in Gazze’deki Okullara Yönelik Saldırıları Devam Ediyor

ABONE OL
10 Temmuz 2024 14:27
İsrail’in Gazze’deki Okullara Yönelik Saldırıları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim 2023 tarihindeki saldırılarından sonra 9 aydan fazla süredir havadan, karadan ve denizden sürdürdüğü saldırılarında Gazze Şeridi’ndeki okul ve eğitim kurumlarını hedef almaya devam ediyor. İsrail ordusu, aylardan beri olduğu gibi uluslararası tüm uyarıları göz ardı ederek salı günü de Gazze Şeridi’nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okulu bombalayarak 30 kişinin ölümüne ve en az 53 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait okulları dahi çekinmeden bombalayan İsrail ordusu, sürekli “Filistinli direniş grupların askeri altyapılarının olduğu veya buralardan roketlerin atıldığını” yönünde ispatlamadığı iddiaları öne sürüyor.

BM ve Diğer Kuruluşların Raporlarına Göre Durum

  • BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Education Cluster ve Save the Children adlı kuruluşlar tarafından mart ayında hazırlanan rapora göre, İsrail’in 7 Ekim’den beri Gazze’de 212 okulu vurduğu kaydedildi.
  • Gazze’deki hükümetin verilerine göre, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana 80 bin ton bomba attığı Gazze Şeridi’nde tamamen yerle bir ettiği okul ve üniversite sayısı 114’e ulaşırken, kısmen yıkılan okul ve üniversite sayısı ise 326’ya ulaştı.
  • Filistin resmi ajansı WAFA’nın verilerine göre, İsrail ordusunun Gazze’deki saldırılarında 8 bin 572’den fazla öğrencinin öldüğü, 14 bin 89 öğrencinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail’in Son Saldırıları

  • 7 Temmuz: Gazze’nin kuzeyinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı “Kutsal Aile” Okulu bombalandı, 4 Filistinli öldü.
  • 8 Temmuz: Gazze’nin orta kesimindeki Nusayrat bölgesindeki UNRWA’ya ait okul hedef alındı, en az 16 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.
  • 13 Nisan: Nusayrat Mülteci Kampı’nda yerinden edilen kişilerin sığındığı UNRWA okulu bir gün içinde ikinci kez bombalandı.

Yaşanan İnsani Felaket

Gazze Şeridi’nde binlerce sivilin sığındığı okulları bombalamaya devam eden İsrail ordusu, 6 Haziran’da Nusayrat Mülteci Kampı’nda UNRWA’ya ait bir okulu hedef alarak 27 kişinin ölümüne ve onlarca kişinin yaralanmasına neden oldu. Bu saldırılar, ciddi insani bir felakete yol açmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP