DOLAR 34,1119 0.07%
EURO 38,0072 0.26%
ALTIN 2.819,790,14
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Hizbullah ve İsrail Arasındaki Çatışmalar
44 okunma

Hizbullah ve İsrail Arasındaki Çatışmalar

ABONE OL
27 Haziran 2024 00:00
Hizbullah ve İsrail Arasındaki Çatışmalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hizbullah’tan yapılan açıklamada, İsrail’in kuzeyindeki Metulla’da bulunan askeri binaların tam isabetle vurulduğu bildirildi. Vurulan yerlerde çıkan yangınlar sonucunda içindeki askerlerin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, Lübnan’dan Metulla yerleşim birimine 4 tanksavar füzesi fırlatıldı. Saldırı sonucunda evlerde maddi hasar oluşurken can kaybının yaşanmadığı ifade edildi.

İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada, Lübnan’ın güneyindeki Şuba, Ayta eş-Şab ve El-Hıyam bölgelerinde Hizbullah’a ait bir yapı, bir gözetleme noktası ve askeri bir binanın vurulduğunu duyurdu. Ayrıca Şeba, Kefr Şuba, Kefr Hammam ve El-Matmura bölgelerine topçu ateşiyle saldırı düzenlendiği aktarıldı.

Lübnan haber ajansı NNA ise Zabkin ve Yater kasabalarının etekleri ile civar vadilerin İsrail’in aralıklı topçu bombardımanına maruz kaldığını açıkladı. İsrail savaş uçaklarının, El-Hıyam-Bab es-Seniyye ve Ayta eş-Şab beldelerini karadan havaya füzelerle vurduğu, El-Vezzani kasabasına da topçu ateşi saldırısı düzenlendiği belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP