DOLAR 34,1072 0.05%
EURO 37,9979 0.23%
ALTIN 2.818,510,09
İstanbul
22°

PARÇALI BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Hafsiyye Çocuk Bakım Kompleksi Açılışı
40 okunma

Hafsiyye Çocuk Bakım Kompleksi Açılışı

ABONE OL
28 Haziran 2024 20:05
Hafsiyye Çocuk Bakım Kompleksi Açılışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkent Tunus’un merkezde yer alan en eski yerleşim alanlarından Hafsiyye Mahallesi’nde bulunan Hafsiyye Çocuk Bakım Kompleksi’nin açılışı, Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan ve TİKA Tunus Koordinatörü Ali Fuat Cebeci’nin de katılımıyla gerçekleşti.

Açılış töreninde konuşan Tunus Aile, Kadın, Çocuk ve Yaşlılar Bakanı Emel Bilhac Musa, Türk kurumları ve TİKA’ya desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Bakan Musa, kompleksin içerisinde kütüphane, medya odası, müzik odası, robotik sınıfı ve spor salonu gibi alanlar bulunduğunu belirtti. Ayrıca, 100’e yakın çocuğa yüksek kalitede rehabilitasyon hizmeti sunacaklarını ifade etti.

Büyükelçi Demircan ise kompleksin yenilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile Tunus arasındaki işbirliğinin aile, kadın, çocuk ve yaşlı bakımı gibi sosyal alanlarda daha da güçleneceğini vurguladı.

Tunus TİKA Koordinatörü Cebeci ise yaptığı açıklamada, TİKA’nın özellikle çocuk ve gençlere yönelik projeleri desteklediğini belirtti. Hafsiyye Çocuk Kompleksi’nin yenilenmesi projesinin Tunus Aile Bakanlığı ile gerçekleştirdikleri ikinci proje olduğunu söyledi. Cebeci, kompleksin alt zemininden spor salonuna kadar birçok alanda iyileştirmeler yapıldığını ve projeyi destekleyen Bakan Musa’ya teşekkürlerini iletti.

TİKA, 2012 yılında Tunus’taki faaliyetlerine başlayarak iki ülke arasındaki teknik ve idari işbirliğini geliştirmeyi hedeflemektedir. Şu ana kadar eğitim, sağlık, kültür, tarım ve altyapı gibi farklı sektörlerde 250’ye yakın kalkınma ve teknik işbirliği projesini hayata geçirmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP