DOLAR 34,1974 0.21%
EURO 37,2156 0.29%
ALTIN 2.994,051,36
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:47

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Güvercin Sevgisiyle Geçen Bir Ömür: Bülent Özçevik’in Hikayesi
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Güvercin Sevgisiyle Geçen Bir Ömür: Bülent Özçevik’in Hikayesi
6 okunma

Güvercin Sevgisiyle Geçen Bir Ömür: Bülent Özçevik’in Hikayesi

ABONE OL
14 Ekim 2024 18:46
Güvercin Sevgisiyle Geçen Bir Ömür: Bülent Özçevik’in Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocukluk Tutkusu Güvercinler

51 yaşındaki Bülent Özçevik, çocukluğundan bu yana güvercin sevgisiyle büyümüş bir isim. Özçevik, yıllarını güvercinlerin değerli cinslerinin soy takibine adamış bir güvercin sevdalısı.

Yangının Ardından Değişen Hayat

Bornova’daki evinin çatısında 253 adet “dönek” cinsi güvercin besleyen Özçevik’in hayatı, 16 Eylül’de çıkan bir yangınla sarsıldı. Apartmanın beşinci katında çıkan yangın, hem yuvasını hem de 250 kuşunu kaybetmesine neden oldu. Şimdi ise akrabasının evinde, yangından kurtulan 3 güvercine kiraladığı bir arazide yaptığı kulübede bakıyor.

Güvercin Sevdasından Vazgeçmiyor

Özçevik, AA muhabirine verdiği demeçte, yaklaşık 40 yıldır “dönek” cinsi güvercinlerin soyunu koruyup takibini yaptığını dile getirdi. Yangında canlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Özçevik, güvercinlerden asla vazgeçmeyeceğini belirtti.

“Bu soyun bir şekilde sürdürülmesi gerektiğine inanıyorum. Yangında kuşlarımın kaybıyla zararım 2,5 milyon liranın üstünde. Ama kuşları para olarak görmüyorum. Tamamen giden canlardan ibaret bana göre. Zengin biri olsanız dahi bu güvercine sevginiz varsa, siz benim yanıma geleceksiniz. O kuşu benden isteyeceksiniz. Ben sizden para almayacağım. Ama sizinle ne yapacağız? Burada birlikte o kuşa bakacağız. Onun için zenginle fakirin bir çizgide buluştuğu noktadır güvercin.”

Kuşçuluğun İncelikleri

Özçevik, besledikleri dönek güvercin türünün, mübadele döneminde Yunanistan’dan gelen kişilerin yanlarında getirdiğini ve bu türün özel bir eğitim alması gerektiğini belirtti. İki çocuğuna da güvercin sevgisini aşılamaya çalışıyor ve onlara soy takibini öğretmeye gayret ediyor.

“Hangi kuşu, hangi soyu nasıl besleyeceklerini anlatıyorum. Kuş havada belli olur ama gelişigüzel öğretmeye kalkarsanız maalesef bunda başarısızlıklar çok oluyor.”

Güvercinlerin Huzur Veren Dünyası

Kuşların kendisine huzur verdiğini ifade eden Özçevik, sadece kuşları uçurmanın bile ona mutluluk verdiğini belirtti:

“Şu an doğadayız. Sadece kuşları uçurduğunuzu düşünün. Sadece siz ve doğa. Hiçbir kötülük yok. Kimseye zararınız yok. İnsanlara mutluluk veren her hayvan gibi bu da güzelliği çok olan bir şey. Biz bunu parayla satmıyoruz. Sadece çok sevdiğimiz arkadaşlarımızla paylaşıyoruz, birlikte bakıyoruz. Benim niyetim de çocuklarıma iyi bir güvercin, iyi bir soy bırakmak. Amacım soy takip etmek.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP