DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Güney Kore Dışişleri Bakanı Cho Tae-yul’dan siber uzayla ilgili BM Açıklaması
  • ADIM HABER
  • Dünya
  • Güney Kore Dışişleri Bakanı Cho Tae-yul’dan siber uzayla ilgili BM Açıklaması
41 okunma

Güney Kore Dışişleri Bakanı Cho Tae-yul’dan siber uzayla ilgili BM Açıklaması

ABONE OL
20 Haziran 2024 18:45
Güney Kore Dışişleri Bakanı Cho Tae-yul’dan siber uzayla ilgili BM Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kore’nin Dışişleri Bakanı Cho Tae-yul, Birleşmiş Milletler (BM) binasında Türkiye dahil 63 üye adına siber uzayın kötü niyetli kullanımı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, siber uzayın kötü niyetli kullanımının ciddi sorunlar doğurduğuna dikkat çekilerek, kara ağ ve kripto para hırsızlarının elde ettikleri gelirlerin uluslararası boyutta etkiler yaratabileceği, terör faaliyetlerini ve nükleer silah gelişimini desteklemek amacıyla kullanılabileceği belirtildi.

“Temel altyapıları hedef alan kötü niyetli siber faaliyetler konusunda derin endişemizi dile getiriyoruz.” ifadesinin yer aldığı açıklamada, BM çatısı altında siber uzay alanında kapasite geliştirmenin önemine vurgu yapıldı.

Ayrıca, siber tehditler ile uluslararası barış ve güvenlik arasındaki ilişkiye dikkat çekilen açıklamada, BM Güvenlik Konseyi’nin bu konuda önemli bir rol üstlenmesi gerektiği belirtildi.

BM Güvenlik Konseyi’nin, siber uzay alanında kapsamlı ve delil odaklı bir yaklaşım benimsemesi gerektiği vurgulanan açıklamada, Konseyin teknolojik gelişmelere hızlı bir şekilde adapte olması gerektiği ifade edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP