DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
27°

AÇIK

13:05

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Gizemli Mağarada Sıradışı Keşif
29 okunma

Gizemli Mağarada Sıradışı Keşif

ABONE OL
4 Eylül 2024 10:12
Gizemli Mağarada Sıradışı Keşif
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adıyaman iline bağlı Gümüşkaşık köyünde hayvanlarını otlatan Recep Kılıç, sıradışı bir keşfe imza attı. Köydeki rutin işlerini yerine getirirken karşısına çıkan mağara, ilginç yapılarıyla dikkat çekti.

Milyonlarca Yılda Oluşan Doğal Güzellikler

Recep Kılıç’ın keşfi üzerine harekete geçen Adıyaman Müze Müdürlüğü ekipleri, mağarada detaylı bir inceleme yaptı. Ekipler, milyonlarca yılda oluştuğu bilinen sarkıt ve dikitleri tespit etti. Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, yapılan incelemeler sonucunda alanda bulunan ihtişamlı doğal oluşumların önemine vurgu yaptı.

Mağaranın köy kırsalında bulunduğunu belirten Alkan, mağaraya ulaşmanın oldukça meşakkatli bir yürüyüş gerektirdiğini ifade etti. Mağarada gerçekleştirilen incelemede su damlacıklarının oluşturduğu sarkıt ve dikitlerin yanı sıra 10 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde sütunlar da keşfedildi.

Doğaseverleri ve Gezginleri Davet Ediyoruz

Müze Müdürü Alkan, mağaranın doğal güzellikleriyle görenleri büyülediğini belirterek, “Milyonlarca yılda oluşan bu sarkıt ve dikitleri yerinde görmek gerçekten etkileyici. Doğaseverleri ve gezginleri bu benzersiz güzelliği keşfetmeye davet ediyoruz.” dedi.

Recep Kılıç’ın Macerası

Hayvanlarını otlatırken karşılaştığı mağarayı keşfeden Recep Kılıç, içerisindeki farklı yapılarla şaşkınlığını gizleyemedi. Kılıç, durumu yetkililere bildirerek mağaranın keşfedilmesini sağladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP