DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
26°

AÇIK

13:05

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Giresun Travertenleri Turizme Kazandırıldı
10 okunma

Giresun Travertenleri Turizme Kazandırıldı

ABONE OL
29 Ağustos 2024 14:15
Giresun Travertenleri Turizme Kazandırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Giresun Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 2020 yılında başlatılan proje kapsamında, Pınarlar köyünde teras şeklinde oluşturulan göletler, turizm açısından önemli bir nokta haline geldi. 2022 yılında ziyarete açılan bu yeni oluşum, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, geçen sezon yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği Göksu travertenlerine bu sezon 300 bin kişi ilgi gösterdi. Bu rakamın sezon sonuna kadar 500 bini aşması bekleniyor.

Ziyaretçilerden İzmir’den gelen Mücella Güney, Karadeniz’in doğal güzellikleriyle büyüleyici bir bölge olduğunu belirterek, “Buradaki travertenlerin varlığı beni çok şaşırttı. Genellikle Pamukkale’de duyduğum travertenleri burada görmek harika bir deneyim oldu.” dedi.

Sakarya’dan gelen Vildan Salman ise travertenleri gördüğünde büyük bir şaşkınlık yaşadığını ifade ederek, “Burada adeta küçük bir Pamukkale var. Doğanın bu güzellikleri beni çok etkiledi, herkese burayı ziyaret etmelerini tavsiye ederim.” şeklinde konuştu.

Travertenleri gezen Kahraman Bayraktar ise, “Travertenleri görmek beni çok mutlu etti. Burası sadece doğal güzellikleriyle değil, sağlık açısından da önemli bir nokta gibi görünüyor. Giresun’un bu turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirdiğini düşünüyorum.” dedi.

Uzun yıllardır Karadeniz’i gezen Serdar Toprakçı ise, “Karadeniz’de birçok doğal güzellik görmeme rağmen buradaki travertenleri ilk defa ziyaret ettim. Yeşilin içinde bu beyaz travertenler gerçekten göz alıcı bir manzara oluşturuyor. Giresun’un bu turistik noktasının daha da popüler hale geleceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP