DOLAR 34,1834 0.05%
EURO 38,3106 0.37%
ALTIN 2.903,24-0,57
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

16:17

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Gençlik Kampında Sürdürülebilir Tarımın Önemi Vurgulandı
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Gençlik Kampında Sürdürülebilir Tarımın Önemi Vurgulandı
6 okunma

Gençlik Kampında Sürdürülebilir Tarımın Önemi Vurgulandı

ABONE OL
28 Eylül 2024 18:00
Gençlik Kampında Sürdürülebilir Tarımın Önemi Vurgulandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Arsuz ilçesinde düzenlenen Ekolojik ve Sürdürülebilir Tarım Gençlik Kampı’nda gençlerle buluşan Enes Efendioğlu, Uluçınar Gençlik Kampı’nda Türkiye’nin farklı illerinden gelen gençlere eğitim verdi. Gençlerle birlikte lavanta ve biberiye ekimi de gerçekleştiren Efendioğlu, kampın önemine dikkat çekti.

“Gençlik ve Spor Bakanlığının kamp merkezlerinde Türkiye’nin her bir köşesinden gelen gençleri ağırlıyoruz.” diyen Efendioğlu, gençlerin sürdürülebilir tarım konusunda bilinçlenmesinin ve girişimciliğin desteklenmesinin önemine vurgu yaptı.

Kampta katılımcıların tarım alanlarını ziyaret ederek pratik uygulamalara da katıldığını belirten Efendioğlu, gençlerin geri bildirimlerinin son derece olumlu olduğunu ve programın gelecek dönemlerde de devam edeceğini dile getirdi.

  • Özel Kontenjanlar ve Fırsat Eşitliği: Projelerinde özel kontenjanlar oluşturduklarını belirten Enes Efendioğlu, özellikle deprem bölgesinden gelen ve dezavantajlı gençlere fırsat eşitliği sağladıklarını ifade etti. Bu sayede gençlerin girişimcilik ruhunu geliştirmeyi ve istihdam olanakları sunmayı hedeflediklerini söyledi.
  • Üniversite Öğrencilerine Destek: Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında kalan üniversite öğrencilerine yönelik kariyer ve motivasyon kampları düzenleyeceklerini açıklayan Efendioğlu, gençlere üniversite hayatlarını dolu dolu geçirebilmeleri için rehberlik edeceklerini belirtti.

Enes Efendioğlu, gençlerin tarım girişimcisi olabileceklerini öğretmeyi hedeflediklerini ve bu tür kampların Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlarının olduğunu dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP