DOLAR 34,0409 0.05%
EURO 37,8931 0.04%
ALTIN 2.813,59-0,39
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:35

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Gazze’deki Sağlık Durumu ve İhtiyaçlar: Filistin Sağlık Yetkilisinin Açıklamaları
  • ADIM HABER
  • Gündem
  • Gazze’deki Sağlık Durumu ve İhtiyaçlar: Filistin Sağlık Yetkilisinin Açıklamaları
16 okunma

Gazze’deki Sağlık Durumu ve İhtiyaçlar: Filistin Sağlık Yetkilisinin Açıklamaları

ABONE OL
22 Ağustos 2024 15:10
Gazze’deki Sağlık Durumu ve İhtiyaçlar: Filistin Sağlık Yetkilisinin Açıklamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’deki Sağlık Durumu: Filistin Sağlık Yetkilisinden Açıklamalar

Filistin Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doktor Abdullatif el-Hac, Gazze’deki saldırılarda yaralanan iki torunu için Türkiye’ye gelmiştir. Hac, yaptığı açıklamalarda Gazze’deki sağlık sisteminin felaket noktasında olduğunu belirtmiştir.

Gazze’deki Yaralılar ve Cerrahi Müdahaleler

Hac, Gazze’de 94 binden fazla yaralının bulunduğunu ve her yaralının ortalama 3 ila 4 cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyabileceğini ifade etmiştir.

İhtiyaç Duyulan Cerrahi Müdahale Sayısı

Hac, savaş sonrası Gazze’de yaralananların 500 bin ameliyata ihtiyaç duyacağını vurgulamıştır. Bunun için tam teşekküllü cerrahi teçhizat ve uzman ekibin yanı sıra sahra hastanelerinin desteğinin önemli olduğunu belirtmiştir.

Sağlık Hizmetlerinin Hızlı Bir Şekilde Yeniden İnşası

Hac, ateşkes sağlandıktan sonra hastanelerin onarılması, tıbbi ekipman ve ilaçların temini için hızlı bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulamıştır. Ayrıca, Gazze’de etkili sahra hastanelerinin kurulması gerektiğini dile getirmiştir.

İsrail’in Hedef Aldığı Hastaneler ve Sivil Alanlar

Hac, İsrail’in hastaneleri, okulları ve sivil alanları hedef alarak uluslararası yasaları hiçe saydığını belirtmiştir. Gazze’deki sağlık sisteminin ciddi zarar gördüğünü ve acil restore edilmesi gerektiğini aktarmıştır.

Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi ve İsrail’in Tutumu

Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’nin öne çıktığını belirten Hac, hastanenin İsrail askerleri tarafından üs olarak kullanıldığını ifade etmiştir. Hastanenin yeniden hizmete açılması için umutlu olduğunu belirtmiştir.

Gazze’deki Salgın Hastalıkların Artışı ve Acil Durum

Hac, Gazze’deki sınır kapılarının kapalı olması nedeniyle salgın hastalıkların arttığını ve acil önlemlerin alınması gerektiğini belirtmiştir. Su ve gıda kirliliği nedeniyle çeşitli hastalıkların yayıldığına dikkat çekmiştir.

İsrail’in Hac Ailesine Yönelik Saldırısı

Hac, İsrail’in Gazze’deki ailesine yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı anlatarak büyük bir trajedi yaşadıklarını ifade etmiştir. Aile fertlerinin çoğunun yaşamını yitirdiğini ve torunlarına şu anda Türkiye’de bakmak durumunda olduğunu aktarmıştır.

Uluslararası Destek Çağrısı

Filistinli yetkili, Türkiye’yi Gazze’deki sağlık sektörünün yeniden inşası için destek çağrısında bulunmuştur. Uluslararası bir finansman fonu oluşturulması amacıyla uluslararası bir konferans düzenlenmesi gerektiğini belirtmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP