DOLAR 34,0997 -0.02%
EURO 37,9434 0.08%
ALTIN 2.814,76-0,35
İstanbul
24°

KAPALI

05:14

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Gazze’deki Filistinliler Zorla Göç Ediyor
40 okunma

Gazze’deki Filistinliler Zorla Göç Ediyor

ABONE OL
29 Temmuz 2024 11:03
Gazze’deki Filistinliler Zorla Göç Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’deki Filistinliler Zorla Göç Ediyor

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda, Filistinliler zorla göç etmeye devam ediyor. İsrail ordusu, daha önce “güvenli olduğunu” iddia ettiği bazı bölgelerin boşaltılmasını talep ederek Gazze’deki Filistinlileri El-Mavasi bölgesine zorla sürüyor.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’de devam eden zorla yerinden edilmeye ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail yönetiminin “tahliye” emirleri nedeniyle Gazze halkının zorla yerinden olduğunu ve bu durumun panik ve kaos yarattığını belirtti.

Lazzarini, insanların genellikle birkaç saat içinde ellerine geçen her şeyi alarak yürüyerek veya eşek arabasıyla göç etmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Gazzelilerin neredeyse ayda bir göçe zorlandığını vurguladı.

  • Gazze’de yaşayan hemen hemen herkes “tahliye” emirlerinden etkileniyor.
  • Gazzeliler, güvenli bir yer aramaya devam ediyorlar.
  • Gazze Şeridi’nin sadece yüzde 14’ü İsrail’in boşaltılmasını istediği bölgelerin dışında kalıyor. Bu da 2,3 milyon Filistinlinin dar alana sıkışmasına neden oluyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, İsrail saldırıları ve “tahliye”leri sonucunda Gazze’deki her 10 kişiden 9’u zorla yerinden edildi. Filistin Kızılayı ise, yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı El-Mavasi bölgesinin oldukça kalabalık olduğunu ve artık bir çadır yerinin bile kalmadığını duyurmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP