DOLAR 34,0370 0.04%
EURO 37,9377 0.18%
ALTIN 2.816,57-0,29
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:35

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Gaziantep’te Kornea Nakli Hizmetleri
12 okunma

Gaziantep’te Kornea Nakli Hizmetleri

ABONE OL
27 Ağustos 2024 15:13
Gaziantep’te Kornea Nakli Hizmetleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık turizminde Türkiye’de en çok tercih edilen illerden biri olan Gaziantep, sağlık hizmetlerinde öncü konumunda bulunmaktadır. Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile şehir hastanesinde gerçekleştirilen kornea nakli operasyonları, görme yetisini kaybetmiş veya görme sorunu yaşayan hastalara umut olmaktadır.

Kornea nakilleri, beyin ölümü gerçekleşen hastaların bağışları sayesinde gerçekleştirilmektedir. Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Alper Mete, GAÜN Hastanesi olarak yıl sonuna kadar 250 kornea nakli gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtmiştir. Bölgede kornea nakli alanında öncü konumda olan GAÜN Hastanesi, Türkiye genelindeki üniversite hastaneleri arasında ilk 5 içerisinde yer almaktadır.

Gaziantep Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği’nden Dr. Öğretim Üyesi Gizem Gülbostan Soysal ise kornea nakli operasyonlarının genellikle 45 ile 60 dakika arasında tamamlandığını belirtmiştir. Kornea, göze gelen ışığı ilk kıran ve görme açısından büyük önem taşıyan şeffaf bir dokudur. Kornea nakli operasyonları, korneanın bütünlüğünü ve saydamlığını sağlayarak hastaların görme seviyelerini iyileştirmeyi amaçlamaktadır.

  • Kornea nakli operasyonları acil durumlarda bile hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.
  • Kornea nakli sonrası hastaların görme iyileşme süreci, hastanın önceki görme durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.
  • Genellikle kornea nakli operasyonları sonrasında hastaların görme seviyelerinde belirgin bir artış görülmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP