DOLAR 34,1016 0.03%
EURO 37,9533 0.1%
ALTIN 2.816,960,04
İstanbul
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:18

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

Flavonoidlerin Demans Hastalığı Üzerindeki Olumlu Etkisi
2 okunma

Flavonoidlerin Demans Hastalığı Üzerindeki Olumlu Etkisi

ABONE OL
18 Eylül 2024 16:04
Flavonoidlerin Demans Hastalığı Üzerindeki Olumlu Etkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Flavonoidlerin Demans Hastalığı Üzerindeki Etkisi

Kuzey İrlanda’daki Belfast Queen’s Üniversitesi’nde yürütülen bir araştırmaya göre, flavonoid açısından zengin gıdaların tüketimi ile demans hastalığı arasında olumlu bir ilişki olduğu ortaya çıktı.

Çalışmada, özellikle çilek ve çay gibi flavonoid içeren yiyeceklerin ve içeceklerin tüketilmesinin demans hastalığı riskini azaltabileceği belirlendi. Bitkisel gıdalarda bulunan flavonoidlerin antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip olduğu ve kardiyovasküler hastalıkların yanı sıra bilişsel işlevlerin de iyileştirilmesine katkı sağladığı vurgulandı.

Araştırmanın Başyazarı: Profesör Aedin Cassidy

Açıklama: Dünya genelinde demans vakalarının arttığına dikkat çeken Prof. Cassidy, 40-70 yaş aralığındaki 120 binden fazla kişinin verilerini inceleyerek flavonoid tüketiminin demans riskini azalttığını gösterdiklerini belirtti.

Prof. Cassidy, günde 6 porsiyon daha fazla flavonoid içeren gıda tüketmenin demans riskini %28 oranında azaltabileceğini belirtti.

Dr. Amy Jennings Demansın henüz etkili bir tedavisinin bulunmadığını vurgulayarak, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı değişikliklerinin önemine dikkat çekti.

Araştırma sonuçları, JAMA Network Open dergisinde yayımlandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP