DOLAR 34,0911 -0.05%
EURO 37,9150 -0.07%
ALTIN 2.816,430,03
İstanbul
24°

KAPALI

05:14

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

FIFPRO ve Avrupa Ligleri FIFA’ya Eleştiri
26 okunma

FIFPRO ve Avrupa Ligleri FIFA’ya Eleştiri

ABONE OL
24 Temmuz 2024 00:03
FIFPRO ve Avrupa Ligleri FIFA’ya Eleştiri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Ligleri ile profesyonel futbolcuları dünya çapında temsil eden FIFPRO’dan yapılan açıklamada; birkaç yıldır ligler ve oyuncu birliklerinin FIFA’yı uluslararası maç takvimiyle ilgili olarak açık, şeffaf ve adil bir süreç geliştirmeye defalarca çağırdığı belirtildi. FIFPRO, FIFA’nın ulusal ligleri ve oyuncu birliklerini karar alma sürecine dahil etmeyi sürekli olarak reddettiğini ifade etti. Avrupa Ligleri ve FIFPRO Avrupa, FIFA’ya yönelik eleştirilerini Avrupa Komisyonu’na iletti ve soruşturma süreci boyunca iş birliği içinde çalışmayı beklediklerini belirtti.

FIFA’nın Açıklamaları

FIFA tarafından yapılan açıklamada mevcut takvim konusunda FIFPRO ve lig kuruluşlarının da dahil olduğu kapsamlı bir istişare sonucunda Avrupa dahil tüm kıtalardan temsilcilerden oluşan FIFA Konseyi tarafından oy birliğiyle onaylandığı belirtildi. FIFA, uluslararası futbolun yerli ve kıtasal kulüp futbolunun yanında hayatta kalmasını, bir arada var olmasını ve gelişmesini sağlayan tek aracın takvim olduğunu savundu. FIFA, futbolcular da dahil olmak üzere dünya futbolunun genel çıkarlarını koruyacağını vurguladı.

CIES Raporu: Futbolcuların İş Yükü

İsviçre’de bulunan Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), futbolcuların iş yüküne ilişkin ilk raporunda, dünyanın en iyi 40 ligindeki futbolcuların oynadığı maçlar analiz edilerek futbolcuların maç yoğunluğu incelendi. Rapora göre, futbolcuların yüzde 91,4’ü ulusal çaptaki maçlarda, yüzde 5,5’i uluslararası organizasyonlarda ve yaklaşık yüzde 3,2’si milli maçlarda oynuyor. En rekabetçi liglerde bile futbolcuların maç yoğunluğu genellikle ulusal çaptaki karşılaşmalardan oluşuyor. Rapora göre, son 12 yılda en az bir maçta oynayan futbolcuların sezon başına ortalama 22,7 maçta yer aldığı belirlendi. Futbolcuların yüzde 35,8’i 1,000 dakikadan az süre alırken, yüzde 0,29’u ise 5,000 dakikadan fazla sahada yer aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP