DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
26°

AÇIK

13:05

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Evlat Nöbeti: PKK’dan Kaçırılan Çocukların Aileleriyle Dayanışma
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Evlat Nöbeti: PKK’dan Kaçırılan Çocukların Aileleriyle Dayanışma
11 okunma

Evlat Nöbeti: PKK’dan Kaçırılan Çocukların Aileleriyle Dayanışma

ABONE OL
1 Eylül 2024 15:10
Evlat Nöbeti: PKK’dan Kaçırılan Çocukların Aileleriyle Dayanışma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarına kavuşmak isteyen ailelerin, 3 Eylül 2019’da HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi, 1826’ncı gününe girdi. Evlatlarını isteyen annelerin sesini tüm Türkiye duyarken, evlat nöbetine katılım da günden güne artarak 376’ya yükseldi. Dayanışma ve kararlılıkla 5 yıldır sürdürülen oturma eylemi sayesinde 55 aile, evladını terör örgütünden kurtardı. Yaz kış, kar yağmur, bayram, salgın demeden aralıksız devam eden evlat nöbetinde anne ve babaların “geri dön” çağrısına kayıtsız kalmayıp terör örgütü PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olanlar, bekleyişi devam eden ailelere de umut oldu.

  • Ayten Elhaman: “9, 10 yaşlarında çocukların dağda ne işi var? DEM Parti’ye güvenmeyin, inanmayın. Sizi kandırıp dağlara götürüyorlar. Tüm evlatlara sesleniyorum, kaçıp gelin, burada güçlü devletimiz var.”
  • Hatun Yüceyurt: “Eşim, çocuğunu göremeden hayatını kaybetti. Eylemimizde 6’ncı yılımıza giriyoruz ve her gün kan ağlıyoruz. 7’nci seneyi istemiyoruz, bu sene bitsin artık. Evlatlarımızı HDP’den ve PKK’dan istiyoruz.”
  • Türkan Mutlu: “Kızım eğer beni görüyorsan veya duyuyorsan çık gel. Orası özgürlük değil, mahkumların yeridir, zindandır. Bir kız çocuğunun yeri annenin yanıdır, dağlar veya mağaralar değil.”
  • Yusuf Erdinç: “Tüm anne ve babalara çağrı yapıyorum, 3 Eylül’de bize destek versinler. Gelsinler evlatlarını istesinler, korkmasınlar. Biz sadece evladımızı istiyoruz.”
  • Şehmus Çelebi: “Bunların evlatları Avrupa’da okul okuyor, benim kardeşim ve diğer çocukların ne günahı vardı da alıp götürdüler? Tüm anne, baba, ağabey ve kardeşlere sesleniyorum, gelin sesimize ses olun, belki çocuklarımız geri gelir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP