DOLAR 34,0936 0.21%
EURO 37,9750 0.25%
ALTIN 2.817,68-0,25
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Erzurum’un Doğal Güzellikleri ve Arıcılık
25 okunma

Erzurum’un Doğal Güzellikleri ve Arıcılık

ABONE OL
5 Ağustos 2024 19:00
Erzurum’un Doğal Güzellikleri ve Arıcılık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum, geniş meraları, çeşitli çiçek florası ve yüksek rakımlı yaylalarıyla gezgin ve yerli arıcıların tercih ettiği önemli illerden biridir. Kentte 1905 işletme ve 143 bin arı kolonisi bulunmaktadır. Bu sayılar bazen 2 bin işletme ve 150 bin kovanı aşabilmektedir. Aynı zamanda yaklaşık 1700 gezgin arıcı da Erzurum yaylalarında faaliyet göstermektedir.

Erzurum’un yaylalarında zirai ilaç kullanımının az olması, kaliteli bal elde edilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle arıcılar Erzurum’u tercih etmektedir. Yaylalarda 6 ay boyunca bal peteklerini bekleyen arıcılar, arıları ve balları sürekli kontrol etmektedir. Hastalıklı kovanlar ve arılar diğerlerinden ayrıştırılmaktadır. Ayrıca, kovanların bulunduğu bölgelerde yaban hayvanlarından korunmak için çeşitli önlemler alınmaktadır.

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Alparslan Kenger, Erzurum’un yüksek rakımı sayesinde zengin bir floranın bulunduğunu belirterek, yaz aylarının serin geçmesinin arıcılar için tercih sebebi olduğunu vurgulamıştır. Erzurum, yaklaşık 200 bin arılı kovanı ağırlayarak arıcılar için önemli bir destinasyondur.

Arıcılıkla uğraşan Murat Turan, Erzurum’un yüksek rakımının ve zengin çiçek florasının balın kalitesini artırdığını ifade etmiştir. Turan, arıcılığın kendisine ait bir tutku olduğunu ve bu mesleği sevgiyle yaptığını belirtmiştir. Arıcılığın bazen zorlukları olabileceğini ancak bu işi severek yaptıklarını dile getirmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP