DOLAR 34,1008 -0.01%
EURO 37,9638 0.07%
ALTIN 2.816,850,03
İstanbul
22°

PARÇALI BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Erzincan’ın Başbağlar Köyü Şehitleri Anma Töreni
31 okunma

Erzincan’ın Başbağlar Köyü Şehitleri Anma Töreni

ABONE OL
5 Temmuz 2024 18:16
Erzincan’ın Başbağlar Köyü Şehitleri Anma Töreni
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzincan’ın Başbağlar Köyü Şehitleri Unutulmadı

Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993’te teröristlerce katledilen 33 sivil için anma töreni düzenlendi. Törene çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Katılımcılar, tören öncesi köydeki şehitlik anıtını ziyaret edip katliamda hayatını kaybedenler için dua etti.

Anma Töreni Detayları

  • Program, Başbağlar köyü meydanındaki kültür evi önünde gerçekleştirildi.
  • Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua edildi.
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere siyasilerin ve bürokratların gönderdiği taziye mesajları okundu.

Bakan Bayraktar’ın Konuşması

Bakan Bayraktar, anma programında yaptığı konuşmada, terör örgütünün 31 yıl önce Başbağlar’da düzenlediği alçak saldırıları hatırlattı. Halkın gösterdiği metanet ve devlete olan güvenin önemine vurgu yaptı. Bakan Bayraktar, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Mücadele ve Birlik Vurgusu

Bakan Bayraktar, teröristlerden dökülen kanın hesabının sorulduğunu belirtirken, ülkenin terörle amansız bir mücadele yürüttüğünü vurguladı. Birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi gerektiğine değinen Bayraktar, gelecek yatırımlar ve keşiflerle ülkenin enerji bağımsızlığını artıracağını söyledi.

İliç’teki Toprak Kayması

Bakan Bayraktar, geçmişte yaşanan İliç’teki toprak kaymasına müdahale sürecini anlattı. Devletin vatandaşlarla dayanışma içinde olduğunu ve sorunların çözümü için seferber olduklarını belirtti. Bakan Bayraktar, Erzincan’ın kendileri için ikinci bir memleket olduğunu ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP