DOLAR 34,0628 -0.08%
EURO 37,9754 0.07%
ALTIN 2.817,750,07
İstanbul
22°

PARÇALI BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Erciyes Dağı Yaz Etkinlikleri
67 okunma

Erciyes Dağı Yaz Etkinlikleri

ABONE OL
8 Temmuz 2024 14:17
Erciyes Dağı Yaz Etkinlikleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erciyes Dağı, kış aylarında kayak tutkunlarının tercih ettiği bir destinasyon olmasının yanı sıra yaz döneminde de birçok sosyal etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

Zirve Tırmanışı

Erciyes Dağı’na 3 bin 917 rakımlı zirveye tırmanış, her yaştan doğaseverin katılabileceği, profesyonel dağ rehberleri eşliğinde gerçekleştirilen heyecan verici bir etkinliktir. Tırmanış sonunda gün doğumunu zirveden izleme imkanı sunulmaktadır.

Gondol Turu

Erciyes’i farklı bir perspektiften görmek isteyenler için Hacılar Kapı’dan başlayan ve Lifos Tesisleri’ne kadar devam eden yaklaşık yarım saatlik gondol turu düzenlenmektedir. 2 bin 650 metre yüksekliğindeki Lifos Tesisleri’nde şehir manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

ATV Safari

Doğayı keşfetmek isteyenler için ATV safari düzenlenmektedir. 2 bin 200 rakıma kadar uzanan patika yollarda yapılan safari, doğa ile iç içe unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.

Çadır Kampı

Doğayla baş başa kalmak isteyenler için Tekir bölgesinde çadır kamp alanı oluşturulmuştur. Elektrik, banyo ve lavabo gibi temel ihtiyaçlarınızın karşılandığı bu alanda huzurlu bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Meteor Yağmuru İzleme

Geleneksel hale gelen meteor yağmuru izleme etkinliği, gökyüzü meraklılarını Erciyes’te bir araya getirmektedir. Lifos Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikte gezegen ve takımyıldızları hakkında bilgi alabilir, teleskoplarla gökyüzünü yakından gözlemleyebilirsiniz.

Genel Müdürün Açıklamaları

Erciyes AŞ Genel Müdürü Zafer Akşehirlioğlu, Erciyes’in yaz aylarında da hareketli olması için çaba harcadıklarını belirtmiştir. Akşehirlioğlu, Erciyes’in sıcak havalarda serinlik, aktivite ve temiz hava sunan ideal bir destinasyon olduğunu vurgulamıştır. Ayrıca, çocuklara özel bisiklet parkuru, günübirlik piknik alanları gibi aktivitelerin yanı sıra zirve tırmanışları ve meteor izleme etkinliklerinin de yoğun ilgi gördüğünü dile getirmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP