DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:38

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Erbaa’da Karma Organize Sanayi Bölgesi Büyüyor
23 okunma

Erbaa’da Karma Organize Sanayi Bölgesi Büyüyor

ABONE OL
4 Ağustos 2024 18:15
Erbaa’da Karma Organize Sanayi Bölgesi Büyüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erbaa’da Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin Büyümesi

Erbaa’da 1997 yılında 1 milyon 594 bin metrekarelik alana kurulan Karma Organize Sanayi Bölgesi, 2022 yılı itibarıyla 24 fabrikaya ev sahipliği yapmaktadır. Son 2 yılda ise bölgede açılan 8 yeni fabrika ile bu sayı artmıştır.

Başta tekstil ve gıda sektörlerindeki yatırımlarla başlayan büyüme trendi, 6 bin olan istihdam sayısını kısa sürede 8 bine çıkarmıştır. Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, yatırımcıları bölgeye çekme konusundaki çalışmalarının sürdüğünü belirtmiştir.

İstihdam artışına yönelik yapılan hamlelerin bölgenin gelişimine olumlu katkılar sağladığını vurgulayan Karagöl, “Organize Sanayi Bölgesi ile Erbaa’nın büyümesine ve bölgemizin katma değerinin artmasına yönelik çabalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” demiştir.

İhracat ve Büyüme

Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Coşkun, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki büyümenin hem istihdam hem de ihracat rakamlarını artırdığını açıklamıştır. 2022 yılında bölgeden gerçekleştirilen ihracat rakamı 130 milyon avroya ulaşmıştır.

Özellikle coğrafi işaret tescilli Erbaa Narince Bağ Yaprağı’nın Avrupa Birliği ülkelerine yapılan ihracatında önemli bir artış yaşandığı belirtilmiştir. Ayrıca tekstil sektöründeki firmaların da ortalama 100 milyon avro civarında ihracat gerçekleştirdiği bilgisi paylaşılmıştır.

  • Belçika, Fransa, Almanya ve Hollanda gibi ülkelere yapılan ihracatlar artmıştır.
  • Erbaa’da bulunan playwood ve kontrplak üretimi yapan firmaların da yüksek seviyede ihracat gerçekleştirdiği vurgulanmıştır.
  • Toprak sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmaların da Türkiye genelinde önemli bir ihracat hacmine sahip olduğu belirtilmiştir.

İşçi Deneyimleri

Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapan iş insanı Vedat Sarı, bölgede büyümeyi hedefleyerek yeni yatırımlar gerçekleştirdiklerini ve herhangi bir bürokratik engelle karşılaşmadıklarını ifade etmiştir.

Depremler sonrasında Hatay’dan Tokat’a göç eden işçi Dilan Balcı, tekstil sektöründe çalıştığını ve işlerinin oldukça iyi olduğunu belirtmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP