DOLAR 34,1836 0.06%
EURO 38,2796 0.29%
ALTIN 2.898,82-0,72
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

16:17

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Emine Erdoğan’ın New York Ziyareti
6 okunma

Emine Erdoğan’ın New York Ziyareti

ABONE OL
27 Eylül 2024 18:51
Emine Erdoğan’ın New York Ziyareti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emine Erdoğan, eşi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21-25 Eylül tarihlerinde ABD’nin New York kentinde gerçekleşen BM 79. Genel Kurulu görüşmelerine eşlik etti. Ziyaret kapsamında önemli etkinliklere katıldı.

  • BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan, New York’taki Türkevi’nde BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN) Başkanı Prof. Dr. Jeffrey Sachs’ı karşıladı.
  • Emine Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı ve Olgunlaşma Enstitüleri tarafından düzenlenen “Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk” programına ev sahipliği yaptı.
  • Devlet başkanı eşleri ve önemli isimlerin katıldığı etkinliklerde Emine Erdoğan, geleneksel Türk kahvesi ve şerbet ikramında bulundu ve sergi alanını gezdirdi.
  • BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşen Emine Erdoğan, New York’taki Türkevi’nde “Afrika’nın Lezzetleri: Bir Kültür, Mutfak ve Dostluk Şöleni” ile “Afrika Yemek Kültürü” kitabının tanıtım programlarına ev sahipliği yaptı.
  • ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden’ın verdiği özel öğle yemeğine katılan Emine Erdoğan, lider eşlerinin buluştuğu etkinliklere katkı sağladı.
  • Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UNICEF işbirliğiyle düzenlenen “Bir Deniz Yıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet” programında konuşarak çocuk haklarına dikkat çekti.

Emine Erdoğan’ın New York ziyareti, önemli temaslara ev sahipliği yapması ve uluslararası ilişkilerde Türkiye’yi temsil etmesi açısından büyük önem taşıdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP