DOLAR 33,9905 0.11%
EURO 37,8372 -0.05%
ALTIN 2.747,810,06
İstanbul
27°

AÇIK

04:59

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Edirne Nehir Turistik Turlar Başlıyor
59 okunma

Edirne Nehir Turistik Turlar Başlıyor

ABONE OL
29 Mayıs 2024 11:01
Edirne Nehir Turistik Turlar Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Yunus Sezer: Nehirde Turistik Turlar Başladı

Edirne Valisi Yunus Sezer ve kurum müdürlerinin katılımıyla nehir kenarında düzenlenen programla nehirde turistik turlar başlatıldı. Sezer, burada yaptığı konuşmada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ Başkanlığının Meriç Nehri kıyısında sürdürdüğü Millet Bahçesi çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Nehirde Turistik Gezinti ve Tarihî Köprüler

Nehir ve nehir etraflarının en güzel şekilde kullanılmasının hem Edirnelilerin hem de turistlerin ortak hayali olduğunu belirten Sezer, ziyaretçilerin kayıklarla yaptıkları gezide tarihi köprüleri ve Edirne’nin muhteşem manzarasını görme imkanı bulacaklarını belirtti. Ayrıca, kayıkla tur gezisi sırasında Osmanlı hanedanı kıyafetleri giyen bir grup da tanıtım amacıyla eşlik etti.

Meriç Nehri’nde Su Sporları Merkezi

Vali Sezer, Meriç Nehri’nin su sporlarıyla da verimli şekilde kullanılacağını vurgulayarak, su sporları merkezi yapımının projelendirme çalışmalarının tamamlandığını ve yapım çalışmalarına başlanacağını belirtti. Ayrıca, bu sene Avrupa Şampiyonası için hazırlık yapıldığını ve kürek sporunun Edirne’de öne çıkacağını dile getirdi.

Elektrik Motorlu Kayıklarla Gezinti

Edirne kırmızısı renkli “Mecidiye”, “Meriç”, “Arda” ve “Meriç” isimli 8 metre uzunluğunda, 14 kişi kapasiteli elektrik motorlu kayıklarla hafta içi ve hafta sonu 10.00 – 19.00 saatleri arasında gezinti yapılabilecek. Tur süresi 30 dakika olacak. Protokol üyeleri ve ziyaretçiler, hizmete alınan kayıklarla nehirde keyifli gezintiler yaparak Edirne’nin güzelliklerini suyun kenarından keşfedecekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP