DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:29

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Dünya Neolitik Kongresi Şanlıurfa’da
5 okunma

Dünya Neolitik Kongresi Şanlıurfa’da

ABONE OL
22 Eylül 2024 12:31
Dünya Neolitik Kongresi Şanlıurfa’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilecek olan “Dünya Neolitik Kongresi”, 4-8 Kasım tarihleri arasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Göbeklitepe ile başlayan Taş Tepeler Projesi’nin ev sahipliğinde Şanlıurfa’da düzenlenecek. 64 ülkeden akademisyenlerin katılacağı kongrede, Türk ve yabancı bilim insanlarının Neolitik Çağ’a ilişkin çalışmaları ele alınacak.

Kongre Önemi

Taş Tepeler Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Necmi Karul, kongrenin Türkiye’de ve özellikle Şanlıurfa’da düzenlenmesinin anlamlı olduğunu belirtti. Karul, kongrenin bilimsel anlamda bir arkeoloji etkinliği olmanın ötesinde, Neolitik dönem uzmanlarını bir araya getirerek gelecek araştırmalara yön verecek önemli tartışmaların yaşanmasını sağlayacağını vurguladı.

Katılımcı ve Konular

Kongreye şu ana kadar 702 bildiri ve 61 poster başvurusu yapıldı. 1400 civarında katılımcının beklendiği etkinlikte 480 farklı kurumun temsilcileri bir araya gelecek. Neolitik Çağ’a ait farklı coğrafyalardaki bulguların ele alınacağı kongre, dünya genelinde ilk olma özelliği taşıyor.

  • Kongre, bilim insanlarının yanı sıra arkeolojiye ilgi duyan herkes için açık olacak.
  • Katılımın sınırlı olması nedeniyle ilgilenen kişilerin kayıt yaptırmaları gerekecek.

Kongre Hazırlıkları

Kongre hazırlıkları devam ederken, Taş Tepeler Projesi kapsamında Şanlıurfa’da Neolitik Çağ’dan kalma alanlarda kazı çalışmaları da aralıksız sürdürülüyor. Bu çalışmaların gelecekte Neolitik araştırmalara ışık tutacağı ve önemli keşiflere yol açabileceği belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP