DOLAR 34,2767 0.05%
EURO 37,3679 -0.1%
ALTIN 2.913,60-0,12
İstanbul
18°

AÇIK

12:55

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Dr. Ercan Çeşmeli ve Leyla Yüksel: Belçika’da Türk Doktorların Hikayesi
  • ADIM HABER
  • Sağlık
  • Dr. Ercan Çeşmeli ve Leyla Yüksel: Belçika’da Türk Doktorların Hikayesi
13 okunma

Dr. Ercan Çeşmeli ve Leyla Yüksel: Belçika’da Türk Doktorların Hikayesi

ABONE OL
4 Ekim 2024 11:57
Dr. Ercan Çeşmeli ve Leyla Yüksel: Belçika’da Türk Doktorların Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dr. Ercan Çeşmeli: Türkiye ile Belçika Arasında Bir Hikaye

Belçika’nın Gent kentinde doktor olarak çalışan Dr. Ercan Çeşmeli, Türkiye ile Belçika arasında köprü olan bir göçmen hikayesine sahip.

Göç Hikayesi: Babası, 1964 yılında imzalanan İş Gücü Anlaşması sayesinde Belçika’ya yerleşen Çeşmeli, 2 yaşında Gent’e geldi. Babası, Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden gelmiş ve ailesini buraya getirmiş. İlk başta köye ev yapma planları yapan baba Çeşmeli, sonunda Belçika’da kalmaya karar vermiş.

Doktor Olma Kararı: Çocukluğundan beri doktor olma hayali kuran Çeşmeli, ailesinin de desteğiyle tıp fakültesine başlamış. Gent’te ortaokula kaydolan ilk Türk öğrenci olmuş ve ilerleyen yıllarda Türk öğrencilere yol göstermiş.

Sosyal Projeler ve İşbirlikleri: Çeşmeli, eşi Leyla Yüksel ile birlikte çeşitli sosyal projelerde yer almış. Kovid-19 salgını döneminde sağlık konusunda toplumu bilgilendirmiş ve destek olmuşlar. Ayrıca 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’da köyler kurarak yardım faaliyetlerinde bulunmuşlar.

Leyla Yüksel: Türk Toplumuna Öncülük Eden Bir Doktor

Belçika’nın Anvers kentinde görev yapan Leyla Yüksel, Türk toplumunun yetiştirdiği ilk Türk doktor olma özelliğine sahip.

Benzerlikle Başlayan Bir Hikaye: Yüksel, eşi Dr. Çeşmeli ile tanışmalarının benzerlikler üzerine kurulu bir tesadüf olduğunu belirtiyor. Bu benzerlik, onları hem evliliğe hem de ortak projelere taşımış.

Sosyal Sorumluluk ve Toplumsal İşbirlikleri: Yüksel, eşiyle birlikte kurdukları STK aracılığıyla Kovid-19 salgını döneminde Türk ve Belçikalı topluma destek olmuş. Ayrıca 6 Şubat depremlerinde Hatay’da yaptıkları yardım faaliyetleriyle tanınmışlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP