DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Doğaseverlerin Gözdesi: Tunceli Ovacık
41 okunma

Doğaseverlerin Gözdesi: Tunceli Ovacık

ABONE OL
21 Haziran 2024 17:33
Doğaseverlerin Gözdesi: Tunceli Ovacık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yıllarda bungalov evler, çadır kamp alanları ve butik otellerin inşa edildiği Ovacık, turizm sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Doğal güzellikleriyle adından söz ettiren ilçede, Munzur Dağları’ndaki Kırkmerdiven Şelaleleri özellikle yaz sezonunda önemli bir rota oluşturuyor. Yüksek rakımdaki karların erimesiyle mevsimlik akan şelaleler, Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen gezi gruplarının uğrak yeri haline gelmiştir.

Şelalelerin Büyüleyici Yolculuğu

Tur şirketlerinin organizasyonlarıyla veya kendi imkanlarıyla ilçeye gelen doğaseverler, gerekli planlamaların ardından rehberler eşliğinde rotalarını şelalelere çeviriyor. Araçlarla Munzur Dağları’nın eteklerine kadar giden doğaseverler, daha sonra patikalarda yaklaşık 20 kilometre yol yürüyerek zorlu bir seyahate başlarlar. Derin bir vadide yer alan 4 farklı şelaleyi sırayla gezip tabiatın güzelliklerini keşfederler.

Doğaseverlerin Deneyimleri

Doğaseverlerden Merve Gençosmanoğlu, tatilini Tunceli’de değerlendirmenin tercih sebeplerini paylaşarak, Ovacık’ın doğasının kendisini etkilediğini ve bölgedeki insanların yardımseverliğinden etkilendiğini belirtti. Gençosmanoğlu, özellikle Kırkmerdiven Şelaleleri bölgesindeki yürüyüş parkurunun keyifli olduğunu ve Ovacık’ın endemik türler açısından zengin bir bölge olduğunu vurguladı.

Keşfedilmeyi Bekleyen Tunceli

Alperen Gençosmanoğlu ise Tunceli’ye üçüncü kez gelmenin sebebini açıklarken, bölgenin keşfedilmeyi bekleyen birçok yerinin olduğunu belirtti. Temiz suları ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Tunceli’de her mevsim farklı bir manzara olduğunu ifade etti. Gençosmanoğlu, bölgenin göller ve değişik yerlerle dolu olduğunu ve her ziyaretinde yeni keşiflerle karşılaştığını dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP