DOLAR 34,2729 0.06%
EURO 37,3743 -0.06%
ALTIN 2.915,00-0,07
İstanbul
18°

AÇIK

12:55

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Doğaseverler Deli Çay Kanyonunda Buluştu
12 okunma

Doğaseverler Deli Çay Kanyonunda Buluştu

ABONE OL
1 Ekim 2024 00:05
Doğaseverler Deli Çay Kanyonunda Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van Gölü Aktivistleri ve Van Fotoğraf Sanatı derneklerinin işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, Van’ın yanı sıra çevre illerden yaklaşık 200 doğaseveri bir araya getirdi. Kaymakamlık desteğiyle gerçekleşen etkinlik, Sahilkent Mahallesi Deniz Feneri mevkisinde gerçekleşti.

Katılımcılar arasında Kaymakam Murat Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Özcoşar, Adalet Komisyonu Başkanı Musab Kurt, 108. Topçu Alay Komutanı Albay Zafer Akkaş ve İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak da yer aldı. Doğaseverler, araçlarla ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Ergücü Mahallesi’ne gitti.

Katılımcılar, ellerinde Türk bayrakları ile Deliçay Kanyonu’ndaki 12 kilometrelik parkurda doğa yürüyüşü yaptı. Rotalarındaki mağaraları ve şelaleleri keşfeden doğaseverler, bol bol fotoğraf çekip halay çekerek keyifli vakit geçirdi. Etkinlik kapsamında katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

Kaymakam Karaloğlu, bölgenin doğal güzelliklerini ulusal ve uluslararası alanda tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Geçmişte güvenlik sorunlarıyla anılan bölgenin artık bu tür sorunlarla karşılaşılmadığını vurgulayan Karaloğlu, doğaseverleri bölgeyi keşfetmeye davet etti.

Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Deli Çay Kanyonu’nun Van Gölü havzasının önemli noktalarından biri olduğunu ifade ederek, “Bu tür etkinliklerle bölgenin turizme kazandırılmasını hedefliyoruz. Doğa sporlarına ve keşfine ilgi duyan herkesi buraya bekliyoruz” dedi.

Katılımcılardan Esra Çakmak ise “Çevremizdeki doğal güzelliklerin farkına varmak önemli. Bu tür etkinliklerle buralara gönül rahatlığıyla gelebilmek çok güzel. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP