DOLAR 34,0383 -0.02%
EURO 37,9290 0.05%
ALTIN 2.825,110,01
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Dijital arşivleme ile 28 milyon TL’lik tasarruf
178 okunma

Dijital arşivleme ile 28 milyon TL’lik tasarruf

ABONE OL
22 Şubat 2024 23:06
Dijital arşivleme ile 28 milyon TL’lik tasarruf
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Abonelerin, abonelik haklarından doğan mukavelelerini teminat altına almayı hedefleyen çalışma kapsamında, 4.5 milyon evrak tarandı. Evrakların fizikî depolama alanının azaltılması ve fiziki olarak evrak taşınmasının önüne geçilmesi yoluyla, yaklaşık 28 milyon TL meblağında tasarruf sağlandı.

Bursa’nın geleceğine damgasını vuran altyapı projelerine imza atan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, yetişmiş iş gücünün yanında, teknolojik yenilik ve gelişmelerine değere veren çalışmalarıyla, başka su ve kanalizasyon yönetimlerine örnek oluyor. Teknolojiyi değerli bir hizmet aracı olarak muvaffakiyetle kullanan BUSKİ, bu özelliğini, dijital arşivleme uygulamalarıyla da ortaya koyuyor.

Uygulama kapsamında doğal afetler sonucunda oluşabilecek bilgi ve evrak kaybını önleyerek, abonelerinin, abonelik haklarından doğan kontratlarını teminat altına almayı hedefleyen BUSKİ, dokümanların yetkisiz erişimine karşı da faal muhafaza sağlamış oldu.

Yaklaşık 4.5 milyon evrağın taranması süreci, ihale yoluyla yapılmayıp, BUSKİ çalışanı eliyle gerçekleştirildi. Bu sayede dokümanların fizikî depolama alanının azaltılması ve fiziki olarak evrak taşınmasının önüne geçilerek, oluşan iş gücü çıkarıyla, yaklaşık 28 milyon TL meblağında tasarruf sağlandı.

Dijital arşiv projesi sayesinde hizmetleri daha süratli, inançlı, aktif ve sağlıklı hale getirdiklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, doküman kaybının da önüne geçileceğini vurguladı.

Dijital arşivlemenin, sağlıklı bilgi oluşumuna da katkı sağlayacağını lisana getiren Lider Aktaş, “Belge kaybının önlenmesi, takibinin kolaylaştırılması, süreçlerinin daha süratli sonuçlandırılarak vatandaşların karşılaştığı vakit kaybını en aza indirmeyi hedefleyen dijital arşiv çalışması tamamlandı. Dijital arşiv sistemi, vatandaşlarımızın bilgilere daha süratli ulaşımını kolaylaştıracak. Bunun yanı sıra dokümanların fiziki kullanımından kaynaklanan yer kaybı, evrakların yıpranması, afetlerden etkilenme üzere problemler tahlile kavuşturularak, maliyetlerden kıymetli ölçüde tasarruf sağlanmış olacak” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP