DOLAR 34,1866 0.06%
EURO 38,1815 0.03%
ALTIN 2.893,87-0,89
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

18:55

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

Demiryolları Geliştirme Politikaları
10 okunma

Demiryolları Geliştirme Politikaları

ABONE OL
23 Eylül 2024 14:05
Demiryolları Geliştirme Politikaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin refahını arttırma, lojistikte bölgesel lider olma, demiryollarındaki sorunları giderme ve iyileştirme amacıyla iki ana politika belirlenmiştir. Bu politikalar, “Demir Yolu Ağı Geliştirme Politikası” ve “Demiryolları Yolcu ve Yük Taşımacılığı Hizmetleri Geliştirme Politikası” başlıkları altında toplanmaktadır.

Demir Yolu Ağı Geliştirme Politikası

Türkiye’de demir yolu ağının genişletilmesi ve iyileştirilmesi için çok yüksek hızlı tren güzergahları, yüksek hızlı tren (YHT) güzergahları, hızlı tren güzergahları ve konvansiyonel güzergahlar geliştirilmektedir. 2053’e kadar ülkede 6.425 kilometre hızlı tren, 1.474 kilometre konvansiyonel, 393 kilometre yüksek hızlı tren ve 262 kilometre çok yüksek hızlı tren güzergahı inşa edilmesi planlanmaktadır.

  • Demiryolu ağı yüksek standartlara ve ülke ihtiyaçlarına uygun olarak genişletilecek.
  • Kent içi ulaşım altyapısı geliştirilerek entegrasyon sağlanacak.
  • Ulaştırma faaliyetleri serbest, adil ve sürdürülebilir bir rekabet ortamında gerçekleştirilecek.

Demiryolları Yolcu ve Yük Taşımacılığı Hizmetleri Geliştirme Politikası

Demir yolu taşımacılığında hedeflenen ortalama ticari hızın arttırılması ve güvenli, konforlu, çevreci sistemlerin yaygınlaştırılması öngörülmektedir. Ayrıca organize sanayi bölgeleri, limanlar ve endüstriyel tesislerin demir yolu bağlantıları güçlendirilecektir.

  • Demir yolu taşımacılığının payının arttırılması için projeler hayata geçirilecek.
  • Demir yolu yük taşımacılığında iltisak hatlarıyla taşıma kapasitesi artırılacak.
  • Demir yolu ağı, güvenli ve çevreci teknolojilerle genişletilerek uluslararası taşımacılığa entegre hale getirilecektir.

Türkiye’nin demir yolu sektöründe yapılacak yatırımlarla uluslararası taşımacılıkta daha büyük bir rol oynaması hedeflenmektedir. Demir yolu ağının genişlemesi ve modernizasyonuyla Türkiye, bölgesel ve küresel düzeyde demir yolu taşımacılığının önemli bir merkezi haline gelecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP