DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA NAMAZ VAKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açılışını Yaptığı Yıldız Sarayı Ücretsiz Ziyarete Açıldı
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açılışını Yaptığı Yıldız Sarayı Ücretsiz Ziyarete Açıldı
38 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açılışını Yaptığı Yıldız Sarayı Ücretsiz Ziyarete Açıldı

ABONE OL
20 Temmuz 2024 18:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açılışını Yaptığı Yıldız Sarayı Ücretsiz Ziyarete Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün resmi açılışını gerçekleştirdiği Yıldız Sarayı, 1 Eylül’e kadar her gün ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Saray, pazartesi hariç diğer günler ziyarete açık olacak.

Milli Saraylar Başkanı Yıldız: “Vatandaşların İlgisi Büyük”

Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız, sarayın ziyarete açılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, sıcak havaya rağmen vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini dile getirdi. Yıldız, farklı bölümlerin bir araya getirilmesi için farklı kurumların çalışmalarının olduğunu ve bu sürecin tüm çalışanlar için mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Restorasyon sürecinin bütünsel bir proje olarak yürütüldüğünü vurgulayan Yıldız, Yıldız Sarayı’nın tarihi süreci hakkında şu bilgileri paylaştı: “Yıldız Sarayı, 1909 yılında Sultan 2. Abdülhamid’in tahttan uzaklaştırılmasının ardından bir yağma olayıyla karşılaşmıştır. 1924’ten sonra çeşitli devlet kurumlarına tahsis edilmiş ancak tarihi mirası sürdürecek imkanlara sahip olmadığı için sıkıntılar yaşamıştır. 2015’te Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başlayan çalışmalar sonucunda, tarihi miras Cumhurbaşkanlığı bünyesinde toplanmış ve 2018’de restorasyon çalışmaları başlamıştır.”

Ziyaretçilerden Olumlu Geri Dönüşler

  • Anıl Yavuz: “Yıldız Sarayı’nın tarihi dokusunu koruduğunu görüyorum. Tarihi eserleri korumak önemli ve burada bunu başardıklarını görebiliyorum.”
  • Yasin Gün: “Yıllardır merak ettiğim bir yerdi. Açıldığını öğrenince ailemle birlikte ziyaret etmek istedik. Tarihi eserleri koruyarak gelecek nesillere aktarmak önemli.”
  • Sümeyye Coşkun: “Yıldız Sarayı’nın açılmasını uzun zamandır bekliyorduk. Harika bir tarihi miras ve gezmek için sabırsızlanıyoruz.”
  • Eray Kütük: “Tarih öğrencisi olarak buraya gelmek benim için çok önemliydi. Restorasyon çalışmaları başarılı ve özellikle kütüphane ilgimi çekti.”

Ziyaret Bilgileri

Yıldız Sarayı, 9.00 – 17.30 saatleri arasında ziyarete açıktır. Ziyaret günleri ve saatleri dışında kapalı olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP