DOLAR 34,1908 0.07%
EURO 38,1727 0.01%
ALTIN 2.895,03-0,85
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

18:55

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) Etkinliğinde Konuştu
  • ADIM HABER
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) Etkinliğinde Konuştu
11 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) Etkinliğinde Konuştu

ABONE OL
23 Eylül 2024 10:15
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) Etkinliğinde Konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta düzenlenen Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) akşam yemeği etkinliğinde Türk-Amerikan toplumunun temsilcileriyle bir araya geldi. Etkinliğe ev sahipliği yapan TASC’a teşekkür eden Erdoğan, Türkiye’nin kültürünü ve değerlerini ABD toplumuna tanıtan faaliyetlerinden ötürü temsilcileri tebrik etti.

Erdoğan, Türk iş adamlarının ve girişimcilerinin Türkiye’nin gurur kaynağı olduğunu belirterek, Türk toplumunun birlik ve beraberliğinin önemini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin terörle mücadelesinde Amerika’daki Türk toplumunun desteğinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

  • İslamofobi ve yabancı düşmanlığının huzuru tehdit ettiğini vurgulayan Erdoğan, bu konuda küresel çapta mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.
  • İsrail’in Filistin’deki saldırılarına karşı Türkiye’nin sürdürdüğü mücadeleyi anlattı ve Amerika’daki Müslüman toplumunun bu konudaki duyarlılığını övdü.
  • Küresel barış ve adalet için çaba harcadıklarını belirten Erdoğan, uluslararası toplumun vicdanını harekete geçirmek adına işbirliği çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika’daki Türk-Amerikan toplumundan güçlü duruş sergilemelerini ve birlik içinde olmalarını istedi. Ayrıca, Türk-Amerikan ilişkilerinin güçlenmesi ve Türk toplumunun her alanda en iyi şekilde temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP