DOLAR 34,1904 0.07%
EURO 38,1662 -0.01%
ALTIN 2.891,45-0,97
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

18:55

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

Çekyalı Dağcılar Hakkari’de Sat Buzul Gölleri’ni Keşfetti
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Çekyalı Dağcılar Hakkari’de Sat Buzul Gölleri’ni Keşfetti
11 okunma

Çekyalı Dağcılar Hakkari’de Sat Buzul Gölleri’ni Keşfetti

ABONE OL
24 Eylül 2024 20:02
Çekyalı Dağcılar Hakkari’de Sat Buzul Gölleri’ni Keşfetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hakkari‘ye tur düzenleyen Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği öncülüğünde gerçekleşen gezi programına, turizm sever Çekyalı dağcılar katıldı. Sabah erken saatlerde buluşarak bölgeye doğru yola çıkan dernek üyeleri ve dağcılar, 3,5 saatlik bir yürüyüşün ardından Sat Buzul Gölleri‘ne ulaştı.

Hakkari‘nin turizm potansiyelini tanıtmaya devam ettiklerini belirten Dernek Başkanı Suat Öztekin, Çekyalı dağcıları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Öztekin, “Dağcılarımıza Sat Buzul Gölleri’ni gezdirerek bölgenin eşsiz güzelliklerini tanıttık. Tur programımız kapsamında Cennet ve Cehennem Vadisi ile diğer bölgeleri de keşfedeceğiz.” dedi.

Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar Aykut ise bölgenin turizme kazandırılması çalışmalarının meyvelerini almaya başladığını vurguladı. Yurt içi ve yurt dışından gelen turistlerin Hakkari‘nin ekonomisine canlılık kattığını belirten Aykut, “Çekyalı dağcı grubu için özel bir 5 günlük program hazırladık. Dernek rehberliğinde gezdirilen dağcılara bölgenin eşsiz doğal güzelliklerini tanıttık. Hakkari, doğa turizminde Türkiye’nin parlayan bölgelerinden biri. Bu avantajı en iyi şekilde değerlendirerek bölgenin kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP