DOLAR 33,9910 -0.03%
EURO 37,8391 0.32%
ALTIN 2.747,620,72
İstanbul
26°

AÇIK

13:08

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Çanakkale Mobil Müze: Gezgin Tarih Yolculuğu
24 okunma

Çanakkale Mobil Müze: Gezgin Tarih Yolculuğu

ABONE OL
23 Temmuz 2024 17:56
Çanakkale Mobil Müze: Gezgin Tarih Yolculuğu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın öncülüğünde “Al sancağın dalgalandığı her yerdir Çanakkale” sloganıyla yola çıkan mobil müze, ziyaret ettği her noktada duygusal anlar yaşatıyor.

Mobil Müze Hakkında Detaylar

  • 7 vitrinde 97 objenin sergilendiği mobil müze, Tarihi Alan Başkanlığı envanterinden temin edilen tarihi eserlerle dolu.
  • Vitrinlerde “Vatan Bizi Çağırıyor”, “Göğsünde İman Elinde Süngü”, “Düşmanını Tanı”, “Şanlı Boğaz Zaferi”, “Şeref Türklerindir”, “Cehennemi Göğsünde Söndürenler” ve “Dünden Bugüne” temalı bölümler bulunuyor.
  • 4 yılda 81 ilde 465 farklı noktaya uğrayan mobil müze, toplamda 210 bin kilometre yol kat etti ve 1 milyonu aşkın ziyaretçiye Çanakkale ruhunu hissettirdi.

Proje Koordinatörü Engin Karataş’tan Açıklamalar

Proje koordinatörü Engin Karataş, mobil müzenin Siirt ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Mobil müzemiz her noktada büyük ilgi görüyor. 2020 yılında başlayan yolculuğumuzda 1 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Müzemizde Çanakkale ruhunu yaşatmaya çalışıyoruz ve özellikle gençlerimizi hedef kitle olarak belirliyoruz.” dedi.

Ziyaretçi Yorumları

  • Heybet Esen: “Çocuklarımla müzeyi gezdik, müze hakkında detaylı bilgi aldık. Çok güzel bir duygu yaşadık.”
  • Defne Gülsüm Kalay: “Müzede her şey ilgimi çekti, gezmekten çok mutlu oldum.”
  • Zeynep Naser: “Okulda öğrendiklerimi müzede görmek harikaydı.”

Muhabir: Fecri Barlık

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP