DOLAR 34,1887 0.06%
EURO 38,3215 0.4%
ALTIN 2.899,75-0,69
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

16:17

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Cambaz Kartal: Doğadan Gelen Bir Misafir
5 okunma

Cambaz Kartal: Doğadan Gelen Bir Misafir

ABONE OL
30 Eylül 2024 13:50
Cambaz Kartal: Doğadan Gelen Bir Misafir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ana vatanı Orta ve Güney Afrika olan cambaz kartal, ülkemizde nadir görülen bir türdür. Türkiye’de daha önce İstanbul ve Sinop gibi illerde görüntülenen bu özel kartal türü, 2 yıl önce Şırnak’ta kaçak avcıların elinden Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince kurtarılmıştır.

Kaçak avcılar tarafından kanatlarına zarar verilen ve tırnakları çekilen kartal, Şanlıurfa’daki Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilerek tedavi altına alınmıştır. Burada geçirdiği tedavinin ardından kartal, rehabilitasyon merkezinde yaşamını sürdürmektedir.

Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Uğur Özbay, kartalın durumu hakkında, “Cambaz kartal, acımasızca kanatları çekilmiş, ayak tırnakları kesilmiş ve bakımı yetersiz bırakılmış şekilde bize getirildi. Uçma yeteneğini kısmen kaybetmiş olan kartalımızın tedavisini tamamladık, ancak doğada yaşam kabiliyetine sahip değil.” demiştir.

  • Özbay, kartala en iyi şekilde baktıklarını ve rehabilitasyon merkezinde misafir ettiklerini belirtmiştir.
  • Kartalın doğadaki uçuşlarından esinlenilerek “cambaz” ismini aldığını ve doğal yaşamda yılanlar ve sürüngenlerle beslendiğini eklemiştir.
  • Rehabilitasyon merkezinde misafir edilen kartalın, tüylerinin tam olarak yerine gelmemesi ve tırnaklarının kesilmiş olması nedeniyle avlanma yeteneğini kaybettiği vurgulanmıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP