DOLAR 34,0757 -0.1%
EURO 37,9658 0.08%
ALTIN 2.815,01-0,03
İstanbul
24°

KAPALI

05:14

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Edebiyat Dünyasında Buzdokuz Dergisi
35 okunma

Edebiyat Dünyasında Buzdokuz Dergisi

ABONE OL
11 Temmuz 2024 16:13
Edebiyat Dünyasında Buzdokuz Dergisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Buzdokuz Dergisi

Buzdokuz Dergisi, yayın kurulunda Charles Bernstein, Hakan Şarkdemir ve Mert Özden gibi isimlerin yer aldığı bir edebiyat dergisidir. Dergide Zeynep Arkan şiir editörlüğü, Ertuğrul Rast çeviri editörlüğü, Emre Söylemez XPo editörlüğü, Burak Ş. Çelik görsel şiir editörlüğü, Hasan Bozdaş eleştiri editörlüğü ve Ali Berkay web editörlüğü gibi görevler üstlenmektedir.

Yayın İçeriği

  • “Nesne Şiir & Şiirde Nesne” başlıklı dosyanın yanı sıra Esc, Ctrl+A, Yakından, CapsLock, Harici Bellek, End ve Periskop başlıklı bölümler bulunmaktadır.

Kuruluş ve İsim

Buzdokuz, ismini Kurt Vonnegut’un “Kedi Beşiği” romanındaki dünyanın sonunu getirecek madde anlamındaki “ice-nine” kelimesinden almıştır. Dergi, 2020 yılında yayın hayatına başlamıştır.

Teori ve Edebiyat

Teori editörlüğünü yapan Atakan Yavuz, derginin teorik yaklaşımını vurgulayarak, çağı eleştirmeyi ve anlamayı amaçladıklarını belirtmiştir. Dergi, edebiyatta teori editörlüğünün Türkiye’de yeni keşfedilmeye başlandığı bir platform olarak öne çıkmaktadır.

Yazarlar ve İçerik

Buzdokuz’da yerli ve yabancı yazarların katkılarıyla hazırlanan içerikler bulunmaktadır. Dergi, güncel konulara temas ederek önemli eleştirmenler ve şairlerle röportajlar gerçekleştirmekte ve edebiyat dünyasına yeni bir soluk getirmektedir.

Genel Yayın Yönetmeni Hayriye Ünal

Buzdokuz Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hayriye Ünal, derginin içeriğini ve önceliklerini anlatarak, edebiyat dünyasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtmiştir. Derginin teorik ve eleştirel yaklaşımıyla öne çıktığını ifade etmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP