DOLAR 34,1837 0.06%
EURO 38,2965 0.33%
ALTIN 2.904,54-0,52
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

16:17

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Bursa’da Yeşil Iguanaların Doğal Yaşamı
5 okunma

Bursa’da Yeşil Iguanaların Doğal Yaşamı

ABONE OL
28 Eylül 2024 17:57
Bursa’da Yeşil Iguanaların Doğal Yaşamı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Osmangazi ilçesi Soğanlı mevkisinde 206 bin 600 metrekare alanda bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvanat bahçesi, ziyaretçilere 133 farklı türden 882 hayvanı görme fırsatı sunuyor. Tesiste 11 gölet, 2 bin ağaç, 50 bin çalı ve 150 bin yer örtüsü bitkisi bulunmaktadır. Bu alan, hayvanlar için doğal bir yaşam ortamı oluşturarak nesli tehlike altındaki türlerin korunmasına da katkı sağlamaktadır.

Hayvanat bahçesindeki yeşil iguanalar da ilgi çekici türlerden biridir. Tesiste bulunan 25 yeşil iguana, özel olarak hazırlanan ısıtmalı alanda bakımları yapılarak yaşamlarını sürdürmektedir. Bu iguanalar, ilginç görüntüleri ve yaklaşık 2 metre uzunluğuyla ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Koordinatörü Erdem Saker, iguanaların yaşam ortamlarına özen gösterdiklerini belirterek, “Hayvanat bahçemizdeki iguanaların barınma ve beslenme ihtiyaçları EAZA standartlarına uygun olarak karşılanmaktadır. Burası, hayvanların nesli tükenme tehlikesine karşı korunduğu ve refahlarının ön planda tutulduğu bir doğal yaşam alanıdır.” açıklamasında bulundu.

Yeşil Iguana Hakkında Bilgiler

  • Özellikleri: Orta ve Güney Amerika kökenli olan yeşil iguanalar genellikle otçul beslenirler ve tırmanma yetenekleri gelişmiştir. Parlak renklere sahip olan bu iguanalar, 12 ila 15 metre yükseklikteki ağaç dallarından atlayabilirler.
  • Bakımı: Evde bakımları zor olan iguanaların özel beslenme, ısıtma ve aydınlatma ihtiyaçları vardır. Yaklaşık 10 yıl yaşayabilen iguanalar, 4 ila 6 kilogram ağırlığa ve 120 ila 190 santimetre boya ulaşabilirler.
  • Doğal Ortamları: Yağmur ormanlarında su kenarlarında yaşayan iguanalar, tehlike anında genellikle suya atlayıp uzaklaşırlar. Bu türlerin nesli, yaşadığı doğal ortamların yok olması ve kaçak avlanma gibi sebeplerle tehlike altındadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP