DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:38

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Bulgaristan’da Siyasi Kriz: Hükümet Kurma Çabaları Sonuçsuz
  • ADIM HABER
  • Dünya
  • Bulgaristan’da Siyasi Kriz: Hükümet Kurma Çabaları Sonuçsuz
21 okunma

Bulgaristan’da Siyasi Kriz: Hükümet Kurma Çabaları Sonuçsuz

ABONE OL
5 Ağustos 2024 19:00
Bulgaristan’da Siyasi Kriz: Hükümet Kurma Çabaları Sonuçsuz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İTN Parlamento Grubu Başkanı: Hükümet Kurma Çabaları Sonuçsuz Kaldı

İTN Parlamento Grubu Başkanı Toşko Yordanov, Cumhurbaşkanlığında düzenlenen törende meclisteki tüm siyasi partilerle müzakere yaptıklarını, ancak hükümetin kurulması için gereken desteği bulamadıklarını belirtti. 240 üyeli parlamentoda 16 kişilik grubu bulunan İTN’nin lideri Slavi Trifonov, “Diğer siyasi güçler aptalca ve sorumsuz bir tavır sergilediler.” şeklinde konuştu. Trifonov, dün partisinin sosyal medya hesabında “Partilerin sorumsuz aptallığı yüzünden yine erken seçime gidiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in Değerlendirmesi

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, siyasi krizin gittikçe büyüdüğünü ve ülkenin son 3 yılda 7’nci kez genel seçime gitmek zorunda kaldığını ifade etti. Radev, hükümetin kurulamamasının halkı olumsuz etkilediğini ve kurumların işleyişini aksattığını vurguladı. Erken seçim tarihinin belirlenmesinden önce geçici hükümetin kurulması için çalışacaklarını belirten Radev, Parlamento Başkanı Raya Azaryan’ı geçici başbakan olması için ikna etmeye çalışacağını belirtti.

Siyasi Krizin Derinleşmesi

Ülkedeki son seçimin ardından eski Başbakan Boyko Borisov’un lideri olduğu Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) Partisi ve Değişime Devam-Demokratik Bulgaristan (PP-DB) İttifakı da hükümet kurma çabalarında başarısız olmuştu. Bulgaristan’daki siyasi gözlemciler, yeni erken genel seçimlerin 6 veya 13 Ekim’de yapılabileceğini öne sürmüştü. 9 Haziran’daki erken genel seçimlere katılım oranı yüzde 34 düzeyinde kalmıştı ve son erken seçime katılımın daha da düşük olması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP