DOLAR 34,0972 0.22%
EURO 37,9373 0.18%
ALTIN 2.808,51-0,58
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA NAMAZ VAKTİ

Bozkurt’ta Sel Felaketi ve Kurtarma Çalışmaları
21 okunma

Bozkurt’ta Sel Felaketi ve Kurtarma Çalışmaları

ABONE OL
10 Ağustos 2024 14:03
Bozkurt’ta Sel Felaketi ve Kurtarma Çalışmaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bozkurt’ta Sel Felaketi

Bozkurt, 11 Ağustos 2021’de yaşanan şiddetli yağışlar sonucunda Ezine Çayı’nın taşmasıyla büyük bir sel felaketi yaşadı. Bu felaket sonucunda 65 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi kayboldu ve birçok ev ile iş yeri sular altında kaldı. Altyapıda ciddi hasarlar oluştu ve ilçe büyük zarar gördü.

Kurtarma ve İyileştirme Çalışmaları

Sel felaketinin ardından başlatılan kurtarma ve iyileştirme çalışmaları büyük bir özveri ile yürütüldü. İlçeye TOKİ tarafından yeni iş yerleri ve konutlar yapılmasıyla beraber Ezine Çayı’nda önlemler alındı. Yeşil alanlar yeniden düzenlendi ve ilçenin sosyal alanları genişletildi.

Emre Fıçı’nın Hikayesi

Sel felaketinde iş yerini kaybeden Emre Fıçı, TOKİ tarafından yeniden yapılan iş yerine kavuştu. Yeniden açılan iş yerinde vatandaşlara hizmet vermeye başlayan Fıçı, yaşadığı zor süreci anlattı. Kendisine destek olan devlet yetkililerine teşekkürlerini iletti.

Mehmet Korkut’un Deneyimi

İlçeye yerleşen Mehmet Korkut, sel felaketinin yaşandığı dönemi ve sonrasını anlattı. İlçede yapılan çalışmaları ve yeniden inşa edilen yapıları övgüyle dile getirdi. Bozkurt’u sevdiğini ve burada yaşamaya devam ettiğini belirtti.

Berat Çakırgöz’ün Gözünden Yaşananlar

11 yaşındaki Berat Çakırgöz, sel felaketi sırasında köyde olduklarını ve yaşadıkları deneyimi paylaştı. Bozkurt’un nasıl toparlandığını görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Yeniden yapılan evlerin ve iş yerlerinin ilçeye yeni bir görünüm kattığını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP